Sari la conținut

5 alimentele pe care un medic cardiolog nu le consumă. Ar trebui evitate cât mai mult posibil

gogosi
Sursa foto: arhiha doctorulzilei.ro
Trucuri pentru cele mai bune gogosi

5 alimentele pe care un medic cardiolog nu le consumă niciodată. Dr. Harmony Reynolds, un reputat medic cardiolog, a dezvăluit recent care sunt alimentele pe care nu le consumă niciodată pentru a-și menține sănătatea inimii.

Medicii specialiști spun că nu există o dietă universală care să ne mențină sănătoși și că trebuie să ne adaptăm dietele pe măsură ce știința avansează. Iată care sunt cele 5 alimente pe care medicii nu le recomandă sau nu ar trebui să le consume niciodată:

1.Margarina. Acesta este primul aliment pe care medicul cardiolog nu îl recomandă pentru consum, deoarece ne afectează colesterolul. În schimb, margarina poate fi înlocuită cu unt, dar și acesta trebuie consumat moderat.

2. Uleiul de cocos. Acesta este benefic pentru păr și piele. însă nu este recomandat pentru uz intern. Potrivit studiilor, uleiul de cocos conține grăsimi saturate ce pot afecta sănătatea inimii. O alternativă sănătoasă este uleiul de măsline.

3.Chipsurile din cartofi. Chipsurile din cartofi nu sunt deloc sănătoase nu numai pentru sănătatea inimii, ci pentru întregul organism. Acestea pot fi înlocuite cu floricele de porumb sau legume.

4.Slănina. Deși este gustoasă, slănina nu este recomandată persoanelor care au probleme cardiace. Consumată în exces, slănina poate crește riscul de apariție a bolilor cardiace sau chiar cancerului. Acesta poate fi înlocuită cu carne cu puține grăsimi.

5.Deserturile procesate. Acestea ar trebui evitate cât mai mult posibil. Un desert mai sănătos este ciocolata neagră, care este slabă în grăsimi și zahăr.

Ce spune dr. Bilic despre margarină: De ce margarina ar trebui sa existe ca produs!

„Da. Pentru ca untul este un produs natural, o grasime care asa se gaseste ea in lapte, la modul ca are o cantitate de grasimi saturate, pentru ca alea sunt solide, are vitamina A si D, care este prezenta in mod natural in lapte si care este in proportiile bune si trebuie sa fie asa. De ce sa mananc ulei vegetal pe paine, pe care pot sa-l mananc ca atare, ca ulei vegetal pe care-l scurg dintr-o sticla, si care are vitamina E? Dar de ce sa amestec uleiul vegetal, de ce sa-l amestec intr-o forma solida, care nu este naturala, si sa-i adaug vitamina A si D din unt? Eu nu caut sa distrug margarina, dar cei care o produc ar trebui sa-mi demonstreze de ce sa fie buna? Nu e pe principiul ca noi trebuie sa demonstram ca margarina e rea.

Nu, demonstreaza-mi tu de ce margarina ar trebui sa existe ca produs! Pentru ca ea a existat intre razboaie, cand era criza si cand oamenii nu puteau pune ulei pe paine, deci a fost produsa intr-un moment de criza. Este ieftina si este un produs de criza. Atata timp cat exista untul pe care-l face natura, parerea mea este ca nu trebuie sa mai inventam altceva. Trebuie sa mancam unt, pentru ca untul este miraculos si atat”, a declarat dr. Mihaela Bilic pentru revistatango.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel