Categories: Ştiri sănătate

Un medicament inovator pentru tratamentul diabetului tip 2 a fost introdus pe lista medicamentelor compensate 100% din România

La pacienții tratați cu acest nou medicament inovativ, s-a constatat o reducere cu 38% a cazurilor de deces datorate complicațiilor cardiovasculare și o reducere cu 32% a tuturor cauzelor de mortalitate, conform unui studiu care a fost dedicat rezultatelor cardiovasculare la pacienții cu diabet tip 2 și boala cardiovasculară instalată.

Acest tratament inovativ pentru diabetul tip 2 (DZ2) – singura terapie cu beneficii importante în prevenirea mortalității de cauză cardiovasculară – disponibila pacienților din Romania în regim de compensare 100% în cadrul Programului Național de Diabet.

Începând cu luna iulie 2018, noul tratament inovativ pentru diabet zaharat tip 2 introdus pe piață de Boehringer Ingelheim este inclus în Programul Național de Diabet Zaharat și se poate elibera gratuit pacienților cu diabet tip 2, conform protocolului terapeutic.

Diabetul de tip 2 este cea mai des întâlnită formă de diabet, reprezentând 85-95% din totalul cazurilor de diabet 4 . 11,6% dintre românii cu vârsta între 20 şi 79 de ani suferă de diabet zaharat tip 2, ceea ce înseamnă aproximativ 2 milioane de persoane, fapt ce ne situează pe locul I în Europa la prevalența acestei boli.

Pacienții cu diabet zaharat tip 2 prezintă un risc de până la 4 ori mai mare de a dezvolta boli cardiovasculare. In intreaga lume, din cauza complicațiilor bolii, un pacient moare la fiecare 6 secunde, iar 52% din decesele pacienților intervin din cauze cardiovasculare.

Complicațiile cardiovasculare reduc viața pacienților în medie cu 12 ani

Noua moleculă este prima medicație antidiabetică orală (ADO) aprobată la nivel global, care a demonstrat reducerea cu 38% a riscului de deces de cauză cardiovasculară (CV) la persoanele cu diabet tip 2 si boala CV instalată, și singura disponibilă acum și în România în cadrul Programului Național de Diabet.

Recent, pe baza datelor din studiul clinic dedicat rezultatelor cardiovasculare la pacienții cu diabet tip 2, indicația produsului a fost extinsă ca urmare e recomandărilor CHMP (Commitee for Medicinal Products for Human Use) care a emis opinie pozitivă pentru includerea prevenției evenimentelor CV (decesele de cauză CV, infarctul miocardic non-fatal sau accidentul vascular cerebral non-fatal) la acest tip de pacienți cu risc CV crescut.

Recent Posts

Cele mai bune anticoagulante naturale. Fluidizează sângele și ajută la prevenirea cheagurilor

Anticoagulante naturale. Cu toții știm cât de importantă este alimentația sănătoasă atunci când vrem să…

26 de minute ago

Când și cum pot fi retrași banii pe care i-ai strâns în Pilonul 2 de pensie

Pilonul 2 de pensie reprezintă una dintre cele trei componente ale sistemului de pensii din…

56 de minute ago

Cum se simte oboseala de la cancer. Apare în stadii avansate de boală

Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate,…

o oră ago

Cine va primi o pensie mai mare cu sume cuprinse între 600 și 1600 lei din septembrie

Pensionarii cu mulți ani de muncă vor beneficia de creșteri semnificative ale pensiilor, între 600…

2 ore ago

O conversație banală cu fiica lui i-a distrus căsnicia

Căsnicie distrusă după dezvăluirea unui secret teribil. Un bărbat a avut parte de o surpriză…

2 ore ago

Ce sume se dau și ce acte sunt necesare pentru pensia pe caz de boală

În România, conform legislației muncii și noii legi a pensiilor, anumite categorii de români vor…

3 ore ago

Citeste si: