Beneficiile supei de vinete – de la scăderea colesterolului la ”topirea” excesului de grăsime

Beneficiile vinetelor sunt incontestabile și acum este exact sezonul potrivit pentru a vă bucura de aceste roade. Datorită ploilor frecvente din această vară, recolta de vinete este deosebit de generoasă, așa că profitați din plin!

Prețurile sunt decente la acest aliment gustos, care preparat cu puțin ulei și puțină sare este indicat chiar și în curele de slăbire.

Cu toții adorăm salata de vinete sau vinete umplute la cuptor, însă se mai poate găti din acest aliment și un fel de mâncare mai atipic, care totuși merită încercat.

Vinetele erau considerate plante toxice în India, din cauza culorii lor închise, însă au fost descoperite multe beneficii din această legumă minunată și delicioasă. Iată cum să obții diversele beneficii ale supei de vinete.

Vinetele tratează bolile de inimă, durerea din cauza reumatismelor, artrita și te poata ajuta chiar și la ameliorarea arsurilor solare.

Cum faci supa de vinete?

Ai nevoie de un litru de apă, sucul de la o lămâie și o vânătă de mărime medie

Spală vânăta bine, pune-o într-un litru de apă pe foc și ai grijă să nu o arzi. Gătește compoziția timp de 20-25 de minute, până când vânăta devine moale, apoi las-o să stea așa timp de o oră. Apa obținută depoziteaz-o într-un recipient și pune sucul de lămâie. Consumă supa de vinete de 3 ori pe zi pentru a observa beneficiile. La ce te ajută supa de vinete?

Reduce colesterolul rău LDL

Acidul chloregenic care se regăsește în vinete este esențial pentru scăderea colesterolului. Supa de vinete stimulează circulația sângelui, arderile metabolice, previne plăcile care se formează pe pereții arterelor și care îngreunează circulația sângelui.

Ameliorează durerea provocată de bolile bătrâneții – artrita și reumatismul

Același acid chloregenic reduce inflamația provocată de cele două boli. În plus, supa de vinete conține vitaminele A1, B1, B2, C și E și minerale precum potasiu, magneziu, fier și fosfor. Conține de asemenea acid folic, fibre și carbohidrați.

Reduce excesul de grăsime

Gustul supei de vinete este puțin amar din cauză că aceasta conține niște compuși care ajută funcția hepatică și ajută la eliminarea toxinelor. Reduce procentul de grăsime abdominală.

Recent Posts

Pensie de peste 6000 de lei după 35 de ani de muncă pentru acești pensionari

Unii pensionari cu 35 de ani de muncă vor primi o pensie recalculată în valoare…

6 ore ago

Furia are un efect devastator asupra sănătății. Află ce boli riști chiar și după un acces scurt de furie

Furia nu îți strică doar starea de spirit, nu îți afectează doar relațiile sau te…

6 ore ago

Marțea Albă: nu face acest lucru în a treia zi de Paște, că o să ai ghinion tot anul!

A treia zi de Paște sau Marțea Albă este extrem de importantă și are câteva…

7 ore ago

Câte ouă poți mânca pe zi în siguranță și cum poți ajunge la intoxicație

Câte ouă poți mânca pe zi. Numărul de ouă pe care îi poți consuma în…

7 ore ago

Avertismentul cercetătorilor: Poți muri dacă adormi cu televizorul deschis

Știai că poți muri dacă adormi cu televizorul deschis? Legătura dintre deces și obiceiul de…

7 ore ago

Ce este jurământul lui Hipocrate. Semnificații actuale în practica medicală

Jurământul lui Hipocrate este un pilon al eticii medicale, o declarație solemnă a valorilor și…

8 ore ago

Citeste si: