Un medicament tradițional chinezesc din plante și insecte poate ajuta pacienții să se recupereze după un atac de cord

Un studiu a descoperit că „Tongxinluo”, un medicament tradițional chinezesc, poate oferi beneficii atunci când este utilizat ca terapie suplimentară pentru pacienții care se recuperează după un atac de cord.

La pacienții cu infarct miocardic cu supradenivelare a segmentului ST (STEMI), cercetătorii au descoperit îmbunătățiri semnificative ale rezultatelor cardiovasculare atunci când Tongxinluo a fost utilizat ca tratament adjuvant, împreună cu terapiile ghidate. Descoperirile au fost publicate în Jama Network.

STEMI este cea mai severă formă de atac de cord care apare atunci când o arteră care furnizează sânge către inimă este blocată brusc parțial sau complet de un cheag de sânge.

Un medicament tradițional chinezesc ajută pacienții să se recupereze după un atac de cord

Tongxinluo, un compus obținut din extracte de plante și insecte, a fost folosit în medicina chineză pentru tratarea atacurilor de cord. În timp ce Tongxinluo a arătat rezultate promițătoare în studii in vitro, pe animale și pe oameni la scară mică, eficacitatea sa nu a fost evaluată în studii clinice la scară largă.

Echipa de cercetare a administrat capsule orale de Tongxinluo la 1.899 de persoane, care au făcut parte dintr-un studiu clinic randomizat efectuat în 124 de centre clinice din China. Un placebo cu aspect identic a fost administrat altor 1.899 de persoane în timpul studiului de 12 luni.

Atât Tongxinluo, cât și placebo au fost administrate în plus față de tratamentele ghidate de ghidul STEMI. Echipa a evaluat apoi eficacitatea clinică și siguranța capsulei la 30 de zile și un an.

Cercetătorii au căutat evenimente adverse cardiovasculare și cerebrovasculare (MACCE), cum ar fi moartea cardiacă, reinfarctul miocardic, revascularizarea coronariană emergentă și accidentul vascular cerebral.

După 30 de zile, MACCE-urile au apărut la 99 de pacienți din grupul de control, în timp ce s-au întâmplat doar la 64 de pacienți din grupul Tongxinluo.

Numărul deceselor cardiace a fost, de asemenea, semnificativ mai mic în grupul Tongxinluo decât în grupul placebo.

Până la sfârșitul unui an, grupul Tongxinluo a continuat să aibă rate mai scăzute de MACCE.

Recent Posts

Românii au strâns o sumă record la Pilonul II de pensii. Cât are fiecare, în medie

Românii au strâns o sumă record la Pilonul II de pensii.Românii au reușit să acumuleze…

7 minute ago

Cercetător român: Acest fruct dizolvă și elimină acidul uric

Fructul care dizvolvă acidul uric și menține ficatul sănătos, recomandat de un cercetător român. E…

36 de minute ago

Pesionarii ale căror pensii se recalculează de două ori. Şeful Casei de Pensii: „Vor beneficia de încă o altă creștere opțională”

Pensii recalculate de două ori. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii, a detaliat schimbările…

2 ore ago

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

11 ore ago

Citeste si: