Categories: Stil de viaţă

Un nutriționist român a dezvăluit ce conține, de fapt, berea și ce efect are asupra organismului

Cercetările arată că atunci când este consumată moderat, în limita a 660 ml/zi pentru bărbați și 330 ml/zi pentru femei, berea poate face parte din stilul de viață sănătos al unui adult. Berea, ca toate celelalte alimente sau băuturi, conține calorii, însă aportul de calorii din bere este unul redus: 100 ml de bere cu 5% alcool conțin același număr de calorii precum o cantitate similară de suc de portocale (42 kcal) și semnificativ mai puține decât 100 ml de vin roșu (71 kcal) sau lapte (47 kcal).

„Datorită conținutului redus de calorii și a ingredientelor 100% naturale, berea aduce organismului minerale, vitamine și antioxidanți esențiali. În plus, consumată moderat, berea poate face parte dintr-un stil de viață sănătos, anumite substanțe derivate din hamei putând contribui la prevenirea obezității, controla depunerea excesivă a grăsimii pe vasele de sânge și creşte nivelul de colesterol bun (HDL)”, a declarat dr. Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție. 

În general, se pare că o cantitate mică sau moderată de alcool consumată este puțin probabil să constituie un factor de risc pentru instalarea obezității, în comparație însă cu consumul abuziv de alcool.

Factori care influențează greutatea corporală

Sexul: cercetătorii susțin că femeile prezintă un risc mai redus de creștere a greutății corporale, spre deosebire de bărbați. Un studiu în rândul populației arată că femeile aflate în perioada post-menopauză care consumă moderat băuturi alcoolice prezintă un risc relativ redus de a deveni supraponderale (cu 35% mai scăzut) sau obeze (cu 88% mai scăzut).

Cantitatea: deși consumată frecvent, berea nu este asociată cu creșterea în greutate în condițiile unor cantități mici sau moderate. Rezultatele unui studiu în rândul bărbaților arată că cei care au consumat bere zilnic, în cantități moderate, au avut un indice al masei corporale mai mic și o circumferință a taliei mai mică decât cei care au consumat cantități mai mari sau mai rar.

Recent Posts

Ce pot mânca de Paște diabeticii. Medic: Se pot bucura de răsfățuri de sărbători fără a-și pune sănătatea în pericol

Ce pot mânca de Paște cei diagnosticați cu diabet. Un medic spune că „se pot…

24 de minute ago

Medici: Digestia va fi pusa la grea încercare în perioada sărbătorilor pascale

Medici: Digestia va fi pusa la grea încercare în perioada sărbătorilor pascale Piețele și magazinele…

54 de minute ago

Cancerul hepatic

Cancerul hepatic, una dintre cele mai mortale afecțiuni. Simptome care apar imediat după ce mănânci…

o oră ago

Gura Siriului, una dintre destinaţiile preferate ale turiştilor! Obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratați

Gura Siriului, una dintre destinaţiile preferate ale turiştilor! Obiectiv pe care nu ar trebui sa-l…

2 ore ago

Trusa de prim-ajutor, o necesitate în vacanțe! Ce trebuie să conțină

Trusa de prim-ajutor, o necesitate în vacanțe! Atunci când te pregătești să pleci în vacanță,…

2 ore ago

Atenționare cibernetică! Aveți grijă când faceți cumpărături online pentru sărbători

Atenționare cibernetică!  Fiţi atenţi când faceţi cumpărături online în timpul sărbătorilor, atrage atenţia Directoratul Naţional pentru…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic