Categories: Stil de viaţă

Un obicei considerat sănătos ne poate ucide de tineri

Deși până acum, experții susțineau că alergatul poate face minuni pentru sănătate, acum avertizează că prea mult jogging crește riscul de deces prematur.

Oamenii de știință americani spun că persoanele care trăiesc cel mai mult sunt cele care fac exerciții fizice moderat, adică nu aleargă mai mult de două trei ore pe săptămână.

În schimb cei care exagerează sau cei care nu fac deloc mișcare au cea mai redusă speranță de viață.

Oamenii de ştiinţă de la Institutul de Cercetare Cardiovasculară din cadrul Reţelei de Sănătate Lehigh Valley, Lehigh Valley Health Network, au realizat un studiu pe mai mult de 3.800 de persoane pasionate de jogging, de ambele sexe, cu o vârstă medie de 46 de ani. Peste 70% dintre participanţi au declarat că aleargă mai mul de 32 de kilometri pe săptămână. Cercetătorii au ţinut cont şi de tratamentele la care aceştia erau supuşi, nivelul colesterolului şi al tensiunii arteriale, sau dacă erau fumători ori nu.

Rezultatele studiului au demonstrat că persoanele care aleargă cel mai mult au o speranţă de viaţă mai mică decât cele care aleargă moderat, fără ca această statistică să fie influenţată de factorii medicali sau de viciile participanţilor.

Doctorul Martin Matsumura, cel care a condus studiul, spune că nu vrea ca oamenii să fie descurajaţi să facă mişcare, ca urmare a cercetării sale, ci, pur şi simplu, „nu înţelegem ce determină doza optimă de jogging, care să aibă doar efecte pozitive asupra sănătăţii şi a logevităţii„. James O’Keefe, directorul secţiei de cardiologie preventivă la Institutul Cardiologic Mid-American, din Kansas City, crede că alergatul în exces poate să „uzeze” organismul, pe termen lung, fapt care ar explica rezultatele studiului lui Matsumura. „Dacă visaţi să alergaţi un maraton, faceţi-o o dată şi tăiaţi asta de pe listă„, spune O’Keefe, care nu recomandă mai mult de două ore şi jumătate de jogging pe săptămână.

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

6 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

7 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

7 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

8 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

8 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

9 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra