Categories: Expertul zilei

Medic celebru: „Un om supărat, terorizat, panicat se va îmbolnăvi mai repede de coronavirus”

Medic celebru: „Un om supărat, terorizat, panicat se va îmbolnăvi mai repede de coronavirus”

Medicul Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției de Terapie Intensivă pentru nou-născuți de la Spitalul Marie Curie, supranumit „Îngerul copiilor”, a vorbit, la Antena 3, despre cele mai grele momente din acest an.

Cătălin Cîrstoveanu: „Eu mă pregătisem să murim așa, cu toții”

Medicul Cîrstoveanu a dezvăluit faptul că primele luni din pandemia de coronavirus au fost infernale. Neștiind la ce să se aștepte, din punct de vedere medical, acesta a fost nevoit să-și traducă informații din chineză, prin Google Translate.

„Eu mă pregătisem să murim așa, cu toții, și îmi pregătisem aparate, îmi pregătisem back-up-uri. Mă gândeam la fel de fel de soluții. Nu știam cum vor fi primiii morți. Apoi, lumea științifică a făcut progrese în ceea ce privește boala aceasta (Covid, n.e). Am înțeles ceva mai mult, boala e reală, boala este evidentă. Sunt exagerări, sunt minimalizări, știți extremele. Pe mijloc nu mai e loc, pentru că ne e greu să judecăm la rece și curat lucrurile.

Acest haos informațional a fost cel mai grav pentru mine, la început. Am avut aproximativ o lună de haos, la început. Citeam în chineză. Traduceam în Google Translate. Și așa am aflat primul ghid din China, ce înseamnă coronavirus.

Cătălin Cîrstoveanu: „Un om supărat, terorizat, panicat se va îmbolnăvi mai repede de coronavirus”

Ce e mai periculos în momentul de față? O panică exagerată sau virusul în sine? Medicul Cătălin Cârstoveanu este de părere că panica este mai periculoasă.

„Pentru o persoană care mănâncă sănătos, curat, adică puțină proteină animală, 20-30%. Restul, fructe, legume, semințe, care are dietă echilibrată, sănătoasă, care bea lichide, apă curată, curgătoare, care face un sport de plăcere, care se culcă atunci când trebuie și care este supărată cronic este mai grav lucrurl acesta decât unul care are o viață dezordonată. Mult mai grav!

Cel care este supărat cronic se va îmbolnăvi foarte repede. Supărat, terorizat, panicat. Această frică… Studiile științificea arată că pacienții de cancer care nu sunt optimiști mor înaintea celor care sunt optimiști, cu același tip de diagnostic, în același stadiu. E lucru dovedit științific acesta!”, a mai spus medicul Cătălin Cîrstoveanu.

Recent Posts

O nouă metodă de transplant ar putea fi aplicată şi în România

În viitor, medicii români ar putea să transplanteze organe de la donatori decedaţi prin „moarte…

10 minute ago

Un supliment extrem de popular poate ajuta la ameliorarea constipației. Cum să alegi ce tip este cel mai bun pentru tine

Supliment popular pentru un scaun bun. Deși sunt eficiente, laxativele pot avea efecte secundare incomode,…

25 de minute ago

Se întâmplă în România! Un pacient stă cu piciorul rupt de 10 zile, pentru că medicul chirurg și anestezistul sunt certați

Pacient neoperat din cauza unui conflict între medici. Caz incredibil într-un spital din România. Când…

o oră ago

Camelia Pătrășcanu vine cu vești excelente. „Ultimile zile cu Jupiter în Taur aduc prosperitate”. Află care sunt zodiile favorizate de astre

Camelia Pătrășcanu vine cu vești excelente. Astrologul dezvăluie cele trei zodii care vor avea parte…

2 ore ago

Bărbații peste 50 de ani ar trebui să evite să mănânce ACEST aliment popular la micul dejun

După vârsta de 50 de ani, bărbații ar trebui să meargă puțin mai des la…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra