Sari la conținut

Medic celebru: „Un om supărat, terorizat, panicat se va îmbolnăvi mai repede de coronavirus”

noua tulpină

Medic celebru: „Un om supărat, terorizat, panicat se va îmbolnăvi mai repede de coronavirus”

Medicul Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției de Terapie Intensivă pentru nou-născuți de la Spitalul Marie Curie, supranumit „Îngerul copiilor”, a vorbit, la Antena 3, despre cele mai grele momente din acest an.

Cătălin Cîrstoveanu: „Eu mă pregătisem să murim așa, cu toții”

Medicul Cîrstoveanu a dezvăluit faptul că primele luni din pandemia de coronavirus au fost infernale. Neștiind la ce să se aștepte, din punct de vedere medical, acesta a fost nevoit să-și traducă informații din chineză, prin Google Translate.

„Eu mă pregătisem să murim așa, cu toții, și îmi pregătisem aparate, îmi pregătisem back-up-uri. Mă gândeam la fel de fel de soluții. Nu știam cum vor fi primiii morți. Apoi, lumea științifică a făcut progrese în ceea ce privește boala aceasta (Covid, n.e). Am înțeles ceva mai mult, boala e reală, boala este evidentă. Sunt exagerări, sunt minimalizări, știți extremele. Pe mijloc nu mai e loc, pentru că ne e greu să judecăm la rece și curat lucrurile.

Acest haos informațional a fost cel mai grav pentru mine, la început. Am avut aproximativ o lună de haos, la început. Citeam în chineză. Traduceam în Google Translate. Și așa am aflat primul ghid din China, ce înseamnă coronavirus.

VIDEO. Doctorul Cătălin Cîrstoveanu, „îngerul copiilor”, vrea să schimbe Constanța. Cum putem să-l ajutăm

Cătălin Cîrstoveanu: „Un om supărat, terorizat, panicat se va îmbolnăvi mai repede de coronavirus”

Ce e mai periculos în momentul de față? O panică exagerată sau virusul în sine? Medicul Cătălin Cârstoveanu este de părere că panica este mai periculoasă.

„Pentru o persoană care mănâncă sănătos, curat, adică puțină proteină animală, 20-30%. Restul, fructe, legume, semințe, care are dietă echilibrată, sănătoasă, care bea lichide, apă curată, curgătoare, care face un sport de plăcere, care se culcă atunci când trebuie și care este supărată cronic este mai grav lucrurl acesta decât unul care are o viață dezordonată. Mult mai grav!

Cel care este supărat cronic se va îmbolnăvi foarte repede. Supărat, terorizat, panicat. Această frică… Studiile științificea arată că pacienții de cancer care nu sunt optimiști mor înaintea celor care sunt optimiști, cu același tip de diagnostic, în același stadiu. E lucru dovedit științific acesta!”, a mai spus medicul Cătălin Cîrstoveanu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel