‘Un optician mi-a salvat viața după ce a depistat un cancer rar la ochi care nu prezenta simptome’

Un bărbat a povestit că un optician i-a depistat un cancer rar la ochi în timpul unui test de rutină care i-a salvat viața.

Stuart Greaves nu avea niciun simptom îngrijorător când a mers la un examen de rutină la Specsavers din Bridgenorth, Shropshire, în noiembrie 2021.

Opticianul Teresa Hughes, însă, a observat o pată întunecată anormală în spatele ochiului său care a îngrijorat-o.

Teresa a explicat: „În mod obișnuit, retina este de culoare roșu-portocaliu, dar chiar în lateral, am putut vedea o zonă gri foarte întunecată. Pentru a vedea mai îndeaproape ce se întâmpla, i-am cerut lui Stuart să revină a doua zi pentru a-i dilata pupilele și i-am sugerat, de asemenea, să facem o tomografie în coerență optică (OCT).

„Scanarea ne-a permis să obținem o vedere mai bună a părții din spate a ochiului lui Stuart pentru a vedea lucrurile mai în detaliu.”

Scanarea OCT a confirmat că nu era totul în regulă cu ochiul lui Stuart, ceea ce a dus la o trimitere la spitalul New Cross din Wolverhampton, scrie Mirror.

Stuart a spus: „Când Teresa s-a întors după scanarea OCT și m-a întrebat despre starea mea generală de sănătate, am știut că ceva nu era în regulă. Am fost atât de surprins, deoarece mă dusesem la Specsavers doar pentru un test oftalmologic de rutină.

„Nu aveam niciun simptom care să indice că ar putea exista o problemă, dar Teresa mi-a spus că a văzut ceva ce trebuia verificat mai în detaliu. M-am dus la programarea de trimitere la New Cross Hospital la câteva săptămâni după testul de vedere.

Melanom ocular în stadiu incipient

„Specialistul de la spital a făcut mai multe imagini ale părții din spate a ochiului meu și m-a diagnosticat cu melanom ocular (coroidă) în stadiu incipient la ochiul stâng. Am fost atât de șocat și de speriat, părea să vină complet din senin.

„Am fost apoi trimis la Spitalul Universitar Regal din Liverpool, care este un centru de tratament de renume mondial pentru acest tip de cancer.”

La spital, Stuart a făcut atât o imagistică prin rezonanță magnetică (RMN), cât și o tomografie computerizată (CT) pentru a se asigura că cancerul era localizat la ochiul său, ceea ce s-a întâmplat, înainte de a se conveni asupra unui plan de tratament.

Stuart a continuat: „Medicul de la spital mi-a spus că acest cancer este destul de rar, există mai puțin de 700 de cazuri pe an în Marea Britanie.

„Au menționat, de asemenea, că ar putea face o biopsie pentru a determina tipul de melanom ocular, dar exista o mică șansă ca acest lucru să provoace însămânțarea și răspândirea cancerului în altă parte a corpului meu, iar acesta era un risc pe care nu am vrut să mi-l asum.

„Am mers mai departe cu planul meu de tratament, care a inclus o intervenție chirurgicală pentru a avea patru ținte metalice atașate în spatele ochiului meu, astfel încât să pot avea apoi terapie cu fascicule de protoni.

„Operația a fost efectuată la St Paul’s Eye Unit din Liverpool și apoi am fost trimisă la Clatterbridge Cancer Centre pentru tratament. Terapia cu fascicule de protoni a însemnat că am fost la centrul oncologic timp de cinci zile consecutive. S-a făcut destul de repede, în cinci până la zece minute pe zi.”

După tratament, Stuart s-a întors la New Cross pentru o programare de control. I s-a spus că cancerul a fost limitat la ochi și că terapia cu fascicule de protoni a funcționat, deși cancerul nu va dispărea complet.

Controale la fiecare șase luni

Stuart a adăugat: „Acum îmi fac controale la fiecare șase luni și, deoarece acest tip de cancer se poate răspândi și în ficat, am fost verificat și la ficat. Nu pot să-i mulțumesc îndeajuns Teresei de la Specsavers pentru că a depistat acest lucru la timp.

„A fost atât de calmă și empatică atunci când a văzut rezultatele scanării mele; mi-a vorbit într-un mod care m-a făcut să mă simt în largul meu. Teresa mi-a salvat cu siguranță vederea și, foarte posibil, viața.

„Mă simt pozitiv cu planul meu de tratament în continuare și aș recomanda oricui o scanare OCT. Dacă îți poate salva vederea, merită”, conchide sursa.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

5 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

5 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

6 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

6 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

7 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

7 ore ago

Citeste si: