vineri, iunie 2, 2023

O manichiuristă din Scoția este apreciată pentru că a observat o dungă maronie sub unghia unei cliente – ceea ce a dus la diagnosticarea unui melanom.

Stacey Boss, în vârstă de 32 de ani, a declarat că a ignorat o vreme semnul de pe unghia degetului mare de la mâna dreaptă, până când tehnicianul ei de unghii l-a descoperit în noiembrie 2019 și a refuzat să-i facă manichiura, îndemnând-o să meargă la medic în schimb.

Te-ar mai interesa: Ce simți când inima nu primește suficient sânge. S...

„Am fost foarte confuză”, a recunoscut proprietara casei de discuri pentru Kennedy News. „Nu știam nimic despre modul în care cancerul de piele melanom ar putea fi într-un pat de unghii. A fost năucitor”.

Inițial, ea a crezut că este vorba de o vânătaie sub unghiile ei false.

„Mă obișnuisem cu ea și abia când cineva mi-a atras atenția a fost un moment mare și șocant”, a explicat ea.

Femeia, mamă a unui copil, și-a vizitat medicul de familie înainte de a fi trimisă la un dermatolog, care a diagnosticat-o cu melanom subunghiular, un tip rar de cancer de piele care se găsește sub unghie.

Te-ar mai interesa: Avertisment pentru DIABETICI: atenție la ACEST „ef...

Afecțiunea poate fi tratabilă atunci când este descoperită la timp, potrivit Asociației Academiei Americane de Dermatologie, dar un melanom poate fi fatal dacă este diagnosticat prea târziu.

Melanomul de unghie

Melanomul de unghie se prezintă adesea, potrivit asociației de dermatologie, ca o dungă întunecată în patul unghiei, o unghie despicată, o unghie ridicată sau o umflătură sub unghie – simptome pe care Boss a spus că le-a experimentat.

Te-ar mai interesa: Cancerul la gât poate fi provocat de un virus. Pet...

” Era ca o dungă. Era ca și cum cineva îmi marcase unghia cu un marker permanent, de la cuticulă până sus”, a descris Boss.

Ea a spus că a continuat să crească în sus pe unghia degetului mare.

„Era fină și subțire și era aproape ca și cum cineva ar fi lăsat un semn pe ea. Până la sfârșit arăta ca o față zâmbitoare datorită umbrei liniei, a crestăturii și a modului în care crește cuticula”, a adăugat ea.

Te-ar mai interesa: Ce simți când ți se înfundă arterele. Semne de ala...

În martie, lui Boss i-a fost îndepărtată unghia și o parte din os, fiind supusă unei biopsii a patului unghial.

Au existat unele întârzieri în diagnosticul ei final din cauza pandemiei de coronavirus, a explicat ea.

Aceasta urmează să facă mai multe teste pentru a se asigura că melanomul nu s-a răspândit în alte părți ale corpului, cum ar fi ganglionii limfatici.

Ea a descris îndepărtarea ca fiind o „ușurare”, recunoscând că a simțit că ceva nu era în regulă cu ea chiar înainte de a primi diagnosticul.

Te-ar mai interesa: Cea mai puternică rugăciune pentru copii. Orice ma...

„Aveam anxietate, tot corpul meu se schimba, linia nu dispărea niciodată, era mereu acolo”, și-a amintit Boss.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private