Categories: Ştiri sănătate

Un oraș din România în top 5 cele mai frumoase orașe europene de vizitat în 2021

Conform clasamentului publicat de către Asociaţia European Best Destinations, Municipiul Sibiu este în topul primelor cinci orașe din Europa ca destinație turistică. 

Competiția privind cele mai bune orașe ca destinații turistice s-a desfășurat în perioada 20 ianuarie – 10 februarie 2021.

„Sibiul este în topul 5 al celor mai bune destinaţii turistice europene, obţinând 45.699 de voturi din 192 de ţări din întreaga lume. Mobilizarea a fost foarte bună, oraşul obţinând cu peste 15.000 de voturi mai mult decât în competiţia de anul trecut.

Peste 60% dintre voturile exprimate pentru Sibiu au venit din afara României, ceea ce denotă o vizibilitate bună a oraşului pe plan internaţional. Este o bucurie pentru mine să am confirmarea că Sibiul continuă să fie atrăgător şi apreciat din punct de vedere turistic, ceea ce îmi spune că suntem pe drumul cel bun.

Aceste rezultate sunt o încurajare în plus să continuăm să investim în turism, în patrimoniul public construit, într-un Sibiu european ca infrastructură şi mobilitate, mai smart şi mai verde. Mulţumesc tuturor celor care au votat pentru Sibiu!

Sibiu – Top 5 orașe de vizitat din Europa

Imediat ce situaţia epidemiologică se îmbunătăţeşte, suntem pregătiţi să primim din nou turişti”, a afirmat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Conform comunicatului, în scrisoarea de felicitare transmisă de organizatori, Maximilien Lejeune, directorul European Best Destinations, a transmis:

„Sibienii pot fi mândri de rezultat. Această recunoaştere salută eforturile lor, spiritul de iniţiativă, căldura cu care primesc oaspeţii. (…) De câţiva ani buni deja Sibiul a reuşit să se ridice între oraşele care contează în Europa.

Oraşul dumneavoastră s-a plasat fără doar şi poate între destinaţiile turistice de neratat, în rândul oraşul inovative, între oraşele turistice cu o ofertă diversă în domeniul cultural şi gastronomic, dar şi în ceea ce priveşte peisajul natural.

Sibiu este exemplul unei dezvoltări înţelepte în domeniul turistic. Nu caută să fie doar o altă destinaţie, ci alege să investească în patrimonial său unic, în istoria sa”.

Astfel, Sibiul va purta titlul de European Best Destination şi în anul 2021, alături de oraşe turistice recunoscute din Europa: Roma, Florenţa, Paris, Viena, Capri, Insulele Canare, Valea Dordogne, Kefalonia, Braga sau Kotor.

Sibiul va fi promovat pe tot parcursul anului în publicaţii de profil turistic precum Forbes, CondeNastTraveler, Vogue, Travel+Leisure, Huffpost, Euronews, Lonely Planet, El mundo, Daily Mail şi altele.

Potrivit clasamentului publicat pe site-ul European Best Destinations, Sibiul se află pe locul al cincilea, după Braga (Portugalia), Roma (Italia), Cavtat (Croaţia) şi Florenţa (Italia).

Capitala europeană a culturii în urmă cu câțiva ani, Sibiul este, de asemenea, o destinație de primă alegere pentru bucătari, deoarece Sibiul este singurul oraș din România care a primit 3 stele Michelin.

Acest oraș fermecător va atrage atât familiile, cât și pasionații de istorie, iubitorii de arhitectură, instagramerii, dependenții de alimente și fanii cumpărăturilor.

Plimbați-vă prin centrul său istoric medieval magnific, descoperiți bogățiile gastronomice și istorice ale Sibiului și curiozitățile sale, cum ar fi acoperișurile cu ochi sau podul Minciunilor.

Sibiul este o destinație de descoperit tot anul. Este sublim primăvara și vara și pur și simplu magic la Crăciun, cu piața sa de Crăciun, care este probabil una dintre cele mai frumoase din Europa.

Recent Posts

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

9 ore ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

9 ore ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

10 ore ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

10 ore ago

Ce s-a întâmplat în corpul unei femeie care a urmat o dietă strictă

O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…

11 ore ago

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri. Vezi ce se întâmplă în corp

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri? Sucurile naturale sunt o…

11 ore ago

Citeste si: