Un reputat medic spune cât este normal să mănânci pe zi: Atât cere creierul

Un reputat medic endocrinolog spune cât este normal să mănânci pe zi: Atât cere creierul

Un reputat medic endocrinolog recomandă doar trei mese pe zi. Reputatul medic primar endocrinolog Antonela Burlacu a vorbit recent, la Pro TV, despre alimentație. Aceasta spune cătrebuie să avem doar trei mese pe zi, fără ronțăieli între ele.

În timp ce unii specialiști recomandă cinci mese pe zi, aceasta spune că „nici creierul și nici sistemul de hormoni, care conduce informații în organism, nu vor mâncare între aceste mese principale”.

Nu ronțăi între mese – este recomadarea medicilor de toate specialitățile

Ritmul circadian din creier, cel care conduce hormonii și toate procesele vieții, necsită mâncare… după soare. Adică la 6 dimineața, la prânz, la ora 18.

„Mâncăm. După procesare, alimentele ajung sub formă de glucoză. În sânge. Pancreasul produce hormonul insulină. Ia glucoza din sânge și o transportă în celule. Acolo unde devine combustibil.

Insulina va scădea zahărul din sânge, adică glicemia, fenomen indispensabil vieții. Alfel, sângele s-ar umple doar cu zahăr. De ce ronțăiala între mese nu e bună?

Antonela Burlacu medic primar endocrinolog: ”Dacă eu mănânc repetat, repetat, repetat, pancreasul meu va produce din ce în ce mai multă insulină. Și o să ajung la hiperctivitate pancreatică, adică la insulină multă. În timp, duce la epuizarea pancreasului”.

Epuizarea pancresului înseamnă diabet

Rezistanța la insulină înseamnă că pancreasul produce hormonul insulină, dar celule devin un fel de zid pentru hormon. La celule nu va ajunge energia din mâncare. Când celulele nu pot absorbi zahărul din sânge, acesta se acumulează. Cresc glicemiile.

Ce legătură exisă între alimentație și creier. Un reputat medic explică

Dr. Răzvan Vasilescu, medic primar diabet și boli de nutriție, explică ce se întâmplă în corp când se consumă mai multe alimente decât este necesar.

”Mai întâi, luăm în greutate, apoi devenim obezi, după care ai nevoie din ce în ce mai multă insulină și apoi nu se mai secretă”, spune dr. Răzvan Vasilescu.

Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog, vine cu o completare. Ea spune că ronțăitul între mese este o capcană pentru întregul organism.

4 ore cel puțin pauză între mesele principale

„Ronțăitul este o mare capcană, nu doar pentru greutate. Noi me ținem tot sistemul digestiv și neuro-endocrin pentru că noi avem hormoni, care se secretă și din pereții stomacului şi din intestin şi din vezica biliară. Toți sunt hormoni, ei se secretă și la nivel de hipotalamus şi hipofiză și eu îmi țin tot sistemul meu neuro-endocrine și digestiv în priză și funcționează în permanență”, spune medicul endocrinolog. 

Adică se epuizează prea repede. 4 ore cel puțin pauză între mesele principale. Și doar 3 mese pe zi. Înainte de somn, aveți nevoie de cel puţin 3 ore în care să nu mâncați.

În rest, preocupări toată ziua, care vă țin departe de mâncare. Este ceea ce va cere creierul și tot sistemul endocrin.

Recent Posts

La cât ajunge pensia unui român cu 35 de ani vechime în muncă, după recalculare

Pensie după 35 de ani de muncă. După o perioadă de 35 de ani de…

4 ore ago

Simptome care apar în orice tip de de cancer și sunt adesea ignorate până e prea târziu

Cancerul este o afecțiune complexă și diversă, cu peste 100 de tipuri diferite cunoscute până…

4 ore ago

Ce să mănânci dacă ai glicemia mare. Cele mai bune alimente care elimină zahărul din sânge

Știi ce alimente te ajută să scazi glicemia? Prediabetul este caracterizat prin prezența valorilor crescute…

5 ore ago

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România, înclus în patrimoniul Unesco. Merită să-l vizitezi cel puțin o dată în viață

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România. În România există un oraș de o…

5 ore ago

Nutriționist: Acest fruct îngrașă cel mai tare. E un șoc pentru ficat dacă mâncăm prea mult

Fructul care îngrașă cel mai mult. Dr. Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriționist, atenționează în legătură…

6 ore ago

Horoscop 20 – 26 mai 2024. E momentul să culegem roadele în urma eforturilor depuse

Horoscop 20 - 26 mai 2024. O săptămână plină de evenimente semnificative. Cu patru evenimente…

6 ore ago

Citeste si: