Un tânăr de 19 ani a murit după ce o tumoare cerebrală a fost confundată cu o infecție la ureche

O mamă îndurerată cere mai multe cercetări după ce o presupusă infecție la ureche a fiului ei a fost de fapt o tumoră cerebrală „agresivă”.

În septembrie 2021, Niall Kavanagh, în vârstă de 19 ani, s-a simțit rău și a leșinat în timpul unui meci de fotbal.

A fost dus la A&E, dar semnele de avertizare timpurii au fost ratate.

Mama lui, Claire, a declarat: „Nu am avut timp să mă gândesc: „De fapt, el a mers la medicii din afara orelor de program de la Spitalul Addenbrooke’s în două sâmbete consecutive.

Suspiciune de infecție

„Dar a fost examinat și trimis acasă cu o suspiciune de virus sau o infecție a urechii”.

Întrucât simptomele sale au persistat și s-au agravat timp de câteva săptămâni, Claire i-a făcut o programare la medicul de familie, dar nu s-a mai prezentat la întâlnire.

Semnalul de alarmă a început să sune atunci când Niall, din Newmarket, Suffolk, a uitat că a vorbit cu Claire, iar ceilalți membri ai familiei au început să se îngrijoreze și ei.

Într-o zi din octombrie, familia l-a dus de urgență pe Niall la Urgențe după ce acesta nu mai putea să meargă sau să vorbească, deoarece starea lui se deteriorase rapid.

„Fratele lui Niall s-a dus la el acasă în aceeași zi și m-a sunat să-mi spună că ceva nu este în regulă și că îl va pune la culcare”, și-a amintit Claire, potrivit Express.

„Când am ajuns acolo, Niall era conștient și stătea în picioare gesticulând, dar nu putea vorbi.

„În cele din urmă, l-am urcat în mașină și l-am dus noi înșine la Addenbrooke. Nu putea să meargă sau să vorbească, iar personalul de acolo a crezut că a luat ceva.

„Apoi s-a vorbit despre faptul că ar fi avut o criză, pentru că pur și simplu nu reacționa. Era capabil să se miște, dar nu putea coordona nimic.”

Niall a fost dus la o scanare, iar medicii au dezvăluit vestea sfâșietoare că avea o leziune pe creier.

Nu au văzut niciodată ceva atât de agresiv

Medicii au spus că „nu au văzut niciodată ceva atât de agresiv ca tumora cerebrală a lui Niall” și s-au temut că nu va supraviețui unei operații de urgență, a spus Claire.

Ea a adăugat: „Ne-a lăsat aproape fără speranță. A trebuit să mă duc acasă și să le spun celor doi frați mai mici ai lui Niall că trebuie să își ia rămas bun”.

Niall și-a revenit și, timp de trei săptămâni, a putut să vorbească, să folosească telefonul și să respire singur.

Cu toate acestea, după o procedură de îndepărtare a unui șunt de la cap, Niall nu a reușit să își recapete cunoștința.

Claire a spus: „A fost readus la terapie intensivă și, când l-am văzut în dimineața următoare, nu mai reacționa ca înainte.

„A dispărut treptat după aceea. Mi s-a spus că creierul lui Niall se umfla și că nu puteau face nimic pentru a-l opri. În esență, era pe moarte”.

Niall a murit trei săptămâni mai târziu, pe 1 noiembrie, după ce medicii au făcut teste pentru a determina moartea cerebrală.

Claire a spus: „Am vrut un miracol, dar chirurgul său a fost de acord că faptul că el s-a întors pentru acele trei săptămâni a fost un miracol în sine.”

Acum, Claire lucrează alături de Brain Tumour Research pentru a face o petiție pentru o mai mare finanțare a cercetării.

Aceasta dorește ca guvernul să recunoască cercetarea în domeniul tumorilor cerebrale ca fiind o prioritate esențială, plasând cheltuielile pentru cercetare la același nivel cu cele pentru cancerul de sân, de intestin și de plămâni, conchide sursa.

Recent Posts

Horoscop 13-19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Nativii care se vor bucura de un succes extraordinar

Horoscopul săptămânii 13-19 mai 2024 este prezentat de astrologul cu Mihai Voropchievici. Acesta a prezis…

25 de minute ago

10 alimente care te constipă: ce să eviți și cum să menții un tranzit intestinal sănătos

Constipația este o problemă frecventă în cazul în care oamenii întâmpină dificultăți în efectuarea scaunelor…

o oră ago

Guvernul oferă 2000 lei până în 2027 tuturor femeilor care îndeplinesc această condiție. Toate femeile din România ar trebui să știe!

Mamele defavorizate, adică cele cu venituri mici, cele aflate în situații critice de viață ori…

2 ore ago

Cum să scazi tensiunea arterială INSTANT, fără medicamente

Dacă vă confruntați cu orice complicații ale hipertensiunii arteriale, cum ar fi un accident vascular…

3 ore ago

Citeste si: