Urcatul scărilor zilnic reduce riscul de boli cardiace. Află câte trepte să urci

Urcatul scărilor reduce riscul de boli cardiace. Toată lumea știe că 10.000 de pași pe zi sunt benefici pentru o inimă sănătoasă, nu-i așa? Totuși, oamenii de știință au descoperit că nu trebuie neapărat să atingeți acel prag pentru prevenirea anumitor boli de inimă.

Un nou studiu, publicate în revista Atherosclerosis, a constatat că urcatul a mai mult de cinci etaje de scări zilnic ar putea reduce riscul de boli cardiovasculare aterosclerotice.

Echipa care a evaluat relația dintre intensitatea urcării scărilor și boala cardiovasculară aterosclerotică a descoperit că urcatul a mai mult de cinci etaje de scări (urcând aproximativ 50 de trepte) zilnic ar putea reduce riscul cu 20%.

Boala cardiovasculară aterosclerotică este o afecțiune în care arterele inimii se înfundă cu grăsimi sau colesterol, numite plăci, care ar putea declanșa un atac de cord. În SUA, 75% dintre atacurile de cord apar din cauza rupturii plăcii.

Urcatul a 5o trepte zilnic poate reduce riscul de boli cardiace: studiu

Cercetătorii celui mai recent studiu au analizat datele a 458.860 de participanți adulți ai Biobank-ului din Marea Britanie. Folosind sondaje, ei au colectat informații despre urcatul scărilor ale participanților, factorii socio-demografici și stilul de viață la începutul studiului și, de asemenea, după cinci ani. Participanții au fost urmăriți pentru o medie de 12,5 ani.

„Urcatul a mai mult de cinci etaje de scări (aproximativ 50 de trepte) zilnic a fost asociată cu un risc mai scăzut de apariție a tipurilor de boală cardiovasculară aterosclerotică, independent de susceptibilitatea bolii.

Participanții care au încetat să urce scările între linia de referință și cercetare au avut un risc mai mare de boală cardiovasculară în comparație cu cei care nu au urcat niciodată scările”, au scris cercetătorii în studiu.

Descoperirile sugerează că urcatul mai multor scări reduce riscul de boli cardiovasculare, în special la persoanele mai puțin sensibile.

Cercetătorii recomandă urcatul scărilor ca o activitate fizică accesibilă, care poate fi încorporată în rutina zilnică. Ei speră că grupul mai susceptibil ar putea, de asemenea, „compensa în mod eficient” riscul prin adoptarea obiceiului.

„Scurte explozii de urcatul a scărilor de mare intensitate reprezintă o modalitate eficientă în timp de a îmbunătăți fitnessul cardiorespirator și profilul lipidic, în special în rândul celor care nu pot îndeplini recomandările actuale de activitate fizică.

Aceste constatări evidențiază avantajele potențiale ale urcării scărilor ca măsură preventivă primară pentru voala cardiovasculară aterosclerotică în populația generală”, a declarat, într-un comunicat de presă, autorul corespondent Dr. Lu Qi, de la Școala de Sănătate Publică și Medicină Tropicală a Universității Tulane din Louisiana.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

7 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

7 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

8 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

8 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

9 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

9 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică