Usturoiul: 11 secrete pe care nu le cunoașteți încă și care vă vor face viața mai ușoară

Usturoiul, un aliment de bază în bucătăria europeană, este cunoscut pentru îmbunătățirea mâncărurilor cu aroma sa robustă și condimentată. În timp ce unii oameni adoră usturoiul, alții se pot simți descurajați de mirosul său puternic.

Cu toate acestea, evitarea usturoiului din cauza mirosului ar fi o greșeală, având în vedere numeroasele sale beneficii.

Gama largă de proprietăți ale usturoiului este uluitoare și complet naturală. Mulți nu știu despre utilizările mai puțin cunoscute ale usturoiului. De exemplu, plasarea unui cățel de usturoi sub pernă poate promova un somn mai bun.

Usturoiul: 11 secrete pe care nu le cunoașteți încă și care vă vor face viața mai ușoară

Iată 11 utilizări surprinzătoare pentru usturoi:

Sub pernă: Usturoiul nu este doar pentru mâncat; compușii săi de sulf, asemănători ca natură cu parfumul său, pot avea un efect calmant asupra organismului, ajutând la combaterea insomniei.

Îmbunătățirea somnului: Încearcă o băutură liniștitoare făcută din 200 ml de lapte, un cățel de usturoi tocat și o lingură de miere. Se încălzește laptele și usturoiul, se lasă să se răcească puțin, apoi se adaugă miere. Bea-l cu aproximativ 30 de minute înainte de culcare.

Remediu împotriva răcelii: Usturoiul a fost un antibiotic natural de secole. Pentru răceli, înmuiați un cuișoare tocat în apă clocotită, strecurați, îndulciți și beți regulat timp de o săptămână.

Afrodisiac natural: Contrar credinței populare, usturoiul este un afrodisiac puternic. Pentru cele mai bune rezultate, utilizați extracte de usturoi.

Vindecă răni minore, îndepărtează așchiile și combate căderea părului

Anti-Acnee: Proprietățile antibiotice și antibacteriene ale usturoiului îl fac un remediu eficient pentru acnee. Aplică un cățel de usturoi pe zonele afectate înainte de culcare.

Dezinfectant natural: Pentru răni minore, un cățel de usturoi decojit poate fi folosit ca dezinfectant și ajută la vindecare. Cu toate acestea, nu este un substitut pentru tratamentul medical.

Combate căderea părului: Alicina usturoiului poate ajuta la căderea părului. Frecați usturoiul feliat sau un amestec de usturoi zdrobit și ulei de măsline pe scalp.

Îndepărtarea așchiilor: Puneți o bucată mică de usturoi peste o așchie și fixați-o cu un bandaj peste noapte.

Repelent pentru țânțari: Țânțarilor nu le place usturoiul. Creați un amestec folosind vaselină, ceară de albine și ulei esențial de usturoi sau puneți cuișoare în zonele predispuse la țânțari.

Vindecarea herpesului: Aplicați usturoi zdrobit pe herpes labial pentru proprietățile sale antiinflamatorii. Suplimentele de usturoi pot grăbi, de asemenea, vindecarea.

Ameliorarea durerii de dinți: Pentru durerile de dinți, aplicați usturoi zdrobit amestecat cu sare pe dintele afectat sau pur și simplu mușcați un cățel pentru o ușurare rapidă.

Recent Posts

Anunț pentru consumatorii de cafea! Uite ce se întâmplă dacă bei una sau două căni de cafea pe zi

Cofeina este revigorantă și stimulantă pentru sistemul nervos central. Este unul dintre cele mai consumate…

8 minute ago

Medic, despre vitaminele în exces: Consecințele duc la CANCER

Vitaminele care susțin sistemul nervos, necesare? Stres, infecții respiratorii, gripă sau  întărirea sistemului nervos. De…

38 de minute ago

Rinită alergică

Rinită alergică. Care sunt pericolele și cum să faceți față unui nas înfundat sau care…

o oră ago

Pensionarii care trebuie să se prezinte, cât mai repede, la Casa de Pensii. Află despre ce ofertă este vorba

Pensionarii care trebuie să se prezinte, cât mai repede, la Casa de Pensii. Află despre…

2 ore ago

O nouă metodă de transplant ar putea fi aplicată şi în România

În viitor, medicii români ar putea să transplanteze organe de la donatori decedaţi prin „moarte…

2 ore ago

Un supliment extrem de popular poate ajuta la ameliorarea constipației. Cum să alegi ce tip este cel mai bun pentru tine

Supliment popular pentru un scaun bun. Deși sunt eficiente, laxativele pot avea efecte secundare incomode,…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra