Sari la conținut

Remedii naturale pentru a stopa căderea părului: Tot ce trebuie să știi

Caderea parului
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Semne ale tulburărilor cardiace

Remedii naturale pentru a stopa căderea părului: Fie că recunosc sau nu, niciun bărbat nu vrea să-și piardă părul, dar inevitabil acest lucru se va întâmpla celor mai mulți dintre ei.

Deși nu toți  bărbații își vor pierde părul, procesul de îmbătrânire face ca părul să-și piardă din grosime și încep să apară liniile de păr în retragere. Din păcate, există mitul că nu poate fi făcut nimic pentru a opri asta, dar realitatea este alta.

Iată, în cele ce urmează, cele mai bune 7 moduri naturale de a opri căderea părului și de a-ți păstra părul sănătos și mătăsos!

Remedii naturale pentru a stopa căderea părului: Tot ce trebuie să știi

Suc de ceapa
Sursa foto: arhiva Docotrul Zilei

1. Suc de ceapă: Ceapa poate face oamenii să plângă, dar poate scoate lacrimi de bucurie celor dintre voi care își pierd părul.

The journal of Dermatology a publicat un mic studiu pe 23 de persoane. Toți și-au aplicat suc de ceapă în cap de două ori pe zi și, în decurs de 6 săptămâni, 20 dintre acești oameni au observat o creștere a părului îmbunătățită. Se pare că acest lucru s-ar putea datora faptului că flavonoidele din sucul de ceapă au calități antiinflamatorii.

Ardei
Sursa foto: doctorulzilei.ro

2. Ardei: Există un compus găsit în ardei, cunoscut sub numele de capsaicina, care poate stimula factorul de creștere. Acest lucru poate avea un efect pozitiv asupra creșterii părului în decurs de 5 luni de la administrarea zilnică a unui supliment de 6 mg. Acest studiu a fost realizat și publicat de Growth Hormone and IGF Research Company. Înainte de a începe acest lucru, ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră despre adăugarea acestui supliment în dieta dumneavoastră.

plante
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

3. Rozmarin, Aloe Vera și Salvie: Se spune că norocul vine în trei și acest remediu natural ar putea dovedi acest lucru.

Rozmarinul a fost cunoscut în trecut pentru a stimula creșterea părului, salvia pentru a crește densitatea celulelor de păr, iar aloe vera a fost folosită de secole pentru a promova o nouă creștere a părului. 

Sursa foto: docotrulzilei.ro

4. Alimente cu conținut ridicat de zinc: Deficiența de zinc este una dintre cele mai frecvente cauze ale căderii părului.

Zincul construiește proteine ​​care sunt esențiale pentru creșterea părului, creează și celule ADN și sprijină repararea și creșterea țesuturilor. De asemenea, zincul reglează testosteronul, care este și o altă cauză a căderii părului la bărbați. Alimentele bogate în zinc includ carnea slabă de vită, spanacul, nucile, dovleacul, puiul și carnea de porc.

Un om fericit pierde mai puțin păr

Oameni in varsta
Credit foto: arhiva Doctorul Zilei

5. Elimină stresul: Poate părea un clișeu pentru multe persoane, dar este foarte relevant pentru problema căderii părului.

Stresul dăunează organismului și duce la căderea părului. Exercițiile fizice regulate sau bucuria dată comediile tale preferate sunt modalități bune de a-ți destresa corpul și mintea, ceea ce înseamnă mai puțină cădere a părului.

Sursa foto: doctorulzilei.ro

6. Masează-ți scalpul cu ulei de migdale: Uleiul de migdale este bogat în nutrienți, inclusiv Vit E și D, calciu, magneziu, fier și grăsimi sănătoase.

Când aplicați soluția pe cap, nutrienții din ulei vor fi absorbiți în scalp și vor ajuta la protejarea rădăcinilor și foliculilor de daune externe. Uleiul de migdale poate reumple părul, readuce strălucirea și poate reduce inflamația.

păr frumos și sănătos
Sursa foto: docotrulzilei.ro

7. Tratează-ți părul cu respect: Există o mulțime de produse cosmetice care promit să ofere rezultate uimitoare pentru părul tău, dar multe au în ele o mulțime de substanțe chimice care ar putea de fapt deteriora părul cu o utilizare pe termen lung.

Alegeți ingrediente naturale atunci când cumpărați un tratament pentru păr pentru a evita acest lucru.

Alte modalități de a vă trata corect părul sunt să evitați uscarea părului, uscați-vă ușor părul cu un prosop și veți menține firele puternice de păr în loc de vârfuri despicate fragile.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: