Categories: Ştiri sănătate

Va fi jale în România! Ministrul Educației a recunoscut: „Îmi este teamă…”

Ministrul Educației și-a exprimat public teama vis a vis de abandonul școlar după perioada de criză sanitară. De asemenea, acesta vine cu o rugăminte și o recomandare pentru părinți.

Va fi jale în România! Ministrul Educației a recunoscut: „Îmi este teamă…”

„Îmi este efectiv teamă de momentul în care vom avea cifrele pe abandon şcolar după această perioadă de criză sanitară. Dacă era unu din patru, ne putem imagina cam unde suntem.

Şi atunci, programul naţional de abandon şcolar, care este primul lucru care se face cu adevărat palpabil în România Educată, care presupune 543 de milioane de euro pentru finanţarea a 2.500 de şcoli care sunt cele mai vulnerabile din perspectiva abandonului şcolar, care presupun granturi de până la 200.000 de euro într-o şcoală (…) înseamnă o finanţare de circa 2000 de euro per elev”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la B1 Tv.

Sorin Cîmpeanu a venit cu o rugăminte și recomandare pentru părinți. Acesta îi roagă să-și testeze copiii pe banii lor.

El a susţinut că aceste fonduri pot asigura nu doar ore remediale, ci există posibilitatea unui al şaptelea tip de bursă sau asigurarea de cheltuieli cu diverse dotări ori chiar susţinerea financiară pentru tabere sau excursii pentru copiii care nu au posibilităţi.

Sorin Cîmpeanu (PNL) a declara marți, pentru sursa citată, că sunt părinți care vor școală cu prezență fizică și în condiții de siguranță dar, în același timp, nici nu vor să audă de vaccinarea sau testarea propriilor copii. Cîmpeanu a punctat că aici e o fractură logică.

România va primi, săptămâna viitoare, prima tranșă de vaccinuri anti-COVID pentru copiii între 5 și 11 ani. Însă, părinții nu par prea dornici să-i imunizeze pe cei mici. De exemplu, un sondaj realizat de World Vision România arată că 70% dintre părinții din mediul rural nu vor să-și vaccineze copiii.

„În schimb, tot atâția sau mai mulți vor școală cu prezență fizică în condiții de siguranță. Nu știu cum… școală cu prezență fizică în condiții de siguranță și nu am vaccinare, nu am testare… O fractură logică”, a comentat Cîmpeanu.

Recent Posts

Amețeli și dureri de cap. Află ce se întâmplă atunci când îți pierzi echilibrul

Amețelile și durerile de cap pot fi simptome ale unor probleme de sănătate care afectează…

29 de minute ago

Pensia privată: Informatii ulile despre banii românilor de la bătrânețe

Sistemul de pensii private din România a fost introdus în 2008, odată cu crearea Pilonului…

60 de minute ago

Sfârșitul lumii este aproape: O clarvăzătoare a dezvăluit data exactă a Apocalipsei și detalii terifiante despre ” Antihrist”

Mhoni Vidente a generat agitație pe rețelele de socializare cu ultima sa predicție despre sfârșitul…

o oră ago

Oamenii de știință: acest obicei din copilărie crește riscul de demență

Un obicei din copilărie este asociat cu un risc crescut de a dezvolta demență mai…

2 ore ago

Băutura cu calciu, magneziu și potasiu care ajută la ameliorarea „tuturor durerilor” din organism

Un raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a arătat că o alimentație sănătoasă și…

2 ore ago

Citeste si: