Sari la conținut

Va fi jale în România! Ministrul Educației a recunoscut: „Îmi este teamă…”

Ministrul Educației și-a exprimat public teama vis a vis de abandonul școlar după perioada de criză sanitară. De asemenea, acesta vine cu o rugăminte și o recomandare pentru părinți.

Va fi jale în România! Ministrul Educației a recunoscut: „Îmi este teamă…”

„Îmi este efectiv teamă de momentul în care vom avea cifrele pe abandon şcolar după această perioadă de criză sanitară. Dacă era unu din patru, ne putem imagina cam unde suntem.

Şi atunci, programul naţional de abandon şcolar, care este primul lucru care se face cu adevărat palpabil în România Educată, care presupune 543 de milioane de euro pentru finanţarea a 2.500 de şcoli care sunt cele mai vulnerabile din perspectiva abandonului şcolar, care presupun granturi de până la 200.000 de euro într-o şcoală (…) înseamnă o finanţare de circa 2000 de euro per elev”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la B1 Tv.

Sorin Cîmpeanu a venit cu o rugăminte și recomandare pentru părinți. Acesta îi roagă să-și testeze copiii pe banii lor.

El a susţinut că aceste fonduri pot asigura nu doar ore remediale, ci există posibilitatea unui al şaptelea tip de bursă sau asigurarea de cheltuieli cu diverse dotări ori chiar susţinerea financiară pentru tabere sau excursii pentru copiii care nu au posibilităţi.

Sorin Cîmpeanu (PNL) a declara marți, pentru sursa citată, că sunt părinți care vor școală cu prezență fizică și în condiții de siguranță dar, în același timp, nici nu vor să audă de vaccinarea sau testarea propriilor copii. Cîmpeanu a punctat că aici e o fractură logică.

România va primi, săptămâna viitoare, prima tranșă de vaccinuri anti-COVID pentru copiii între 5 și 11 ani. Însă, părinții nu par prea dornici să-i imunizeze pe cei mici. De exemplu, un sondaj realizat de World Vision România arată că 70% dintre părinții din mediul rural nu vor să-și vaccineze copiii.

„În schimb, tot atâția sau mai mulți vor școală cu prezență fizică în condiții de siguranță. Nu știu cum… școală cu prezență fizică în condiții de siguranță și nu am vaccinare, nu am testare… O fractură logică”, a comentat Cîmpeanu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.