Categories: Ştiri sănătate

Va trebui să ne imunizăm și în următorii ani? Obiectivele autorităților, pe grupe de vârstă și perioadă

Vaccinul anti-COVID este singura soluție de a pune capăt pandemiei, susțin specialiștii. Dar cât va dura acest proces și ce acoperire vaccinală este necesară pentru a dobândi imunitatea colectivă?

Până la sfârșitul anului am putea ajunge la o acoperire vaccinală de 50%, a anunțat medicul Valeriu Gheorghiță în timpul unei conferințe CNCAV.

Totuși, acest procent nu este suficient pentru a ne proteja de virus în viitor. Astfel, autoritățile au conceput anumite obiective pentru anii următori, stabilind o acoperire vaccinală necesară pentru fiecare grupă de vârstă.

Obiectivele vaccinării în următorii ani

Secretarul de stat Andrei Baciu a mai precizat că, pentru 2023, obiectivul este vaccinarea a 90 de procente .

„Obiectivele specifice, primul pentru anul 2022, pe categorii de vârstă, obiectivul de acoperire vaccinală este de 20% pentru copiii cu vârsta mai mică de 12 ani, date fiind studiile existente ce relevă un grad crescut de reticență parentală, urmând a fi reevaluată periodic.

Obiectivul de acoperire vaccinală de 70% pentru populația generală cu vârstă mai mare sau egală de 12 ani, iar pentru anul 2023 vorbim de obiectivul de acoperire vaccinală de 90% în populația generală eligibilă cu vârsta mai mare de 12 ani, sigur, ponderată pe diverse categorii de vârstă”, a explicat Andrei Baciu.

Certificatul digital, esențial pentru atingerea acestor obiective

Valeriu Gheorghiță a mai spus că un alt motiv pentru care scade interesul pentru vaccinare este şi faptul că Parlamentul nu a adoptat încă prevederea ca certificatul digital să fie obligatoriu pentru activitățile din țară. Din acest motiv, Valeriu Gheorghiță a pledat pentru ca certificatul verde să devină obligatoriu, potrivit RRA.

„Este important să adoptăm acest certificat verde digital cât mai repede cu putință, pentru că în felul acesta este o măsură care menține acest echilibru între măsurile de sănătate publică și posibilitatea persoanelor de a-şi desfășura în condiții cât mai apropiat de normal activitatea de zi cu zi și este o măsură care stimulează rata de vaccinare, pentru că obiectivul final al nostru este să creștem rata de acoperire vaccinală, pentru că în felul acesta atingem acel prag de imunizare colectivă și limităm impactul pe care pandemia îl are la nivel populațional”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță.

Recent Posts

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

19 minute ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

48 de minute ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

o oră ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

11 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

11 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică