Sari la conținut

Am putea ajunge la o acoperire vaccinală de 50% în acest timp!

Imunitatea colectivă este esențială pentru a pune capăt pandemiei. Pentru a dobândi această imunitate, mai mult de 70% din populația României trebuie să fie imunizată anti-COVID. Am putea atinge pragul de 50% în scurt timp, anunță medicul Valeriu Gheorghiță.

Am putea atinge o acoperire vaccinală de 50% până la sfârșitul anului dacă ritmul actual al campaniei de vaccinare va fi menținut, anunță medicul Valeriu Gheorghiță.

Acest lucru ar putea diminua efectele negative cauzate de situația epidemiologică cu care ne confruntăm acum, dar și de următoarele valuri.

Am putea ajunge la o acoperire de 50%

Numărul cazurilor noi de COVID-19 continuă să scadă de la o săptămână la alta. Nivelul de astăzi, aproape 7.600, este cu circa o treime mai mic decât marțea trecută.

Pe fondul evoluției pozitive a acestor cifre, ritmul campaniei naționale de imunizare a încetinit semnificativ, iar astăzi nivelul celor nou vaccinați a ajuns aproape la un sfert față de recordurile de acum două săptămâni, 26.700 de persoane au făcut de ieri până azi prima doză.

Citeste si:

Valul 4 al epidemiei încă nu s-a terminat, atrage atenția medicul Valeriu Gheorghiță, iar impactul va continua să fie puternic din cauza ratei reduse de vaccinare.

„La sfârșitul lunii octombrie anunțasem că am putea să depășim 70% rată de vaccinare, dacă, sigur, mențineam acel ritm de vaccinare. În săptămâna precedentă, avem o scădere cu peste 50% a numărului total de persoane vaccinate cu doza unul, față de săptămâna de dinainte.

Dacă menținem acest ritm, de circa 25 de mii de persoane noi pe zi, numărul total pe care îl putem atinge la finalul acestuia an fi de aproximativ 8,5 milioane, ceea ce reprezintă aproximativ 50% din populația eligibilă, total insuficient pentru a preveni un impact semnificativ al următoarelor valuri pandemice; chiar și pentru valul 4, care încă nu este finalizat, această rată de vaccinare nu este suficient de ridicată încât să limiteze substanțial consecințele negative ale pandemiei, forme grave, spitalizări în ATI și decese”, a declarat Valeriu Gheorghiță, medic și coordonator al campaniei de vaccinare anti-COVID în România, potrivit RADOR.

De altfel, în spitale numărul pacienților cu COVID-19 se menține foarte ridicat, peste 18.000, din care 1.850 în secții de terapie intensivă; alte 462 de decese asociate coronavirusului s-au înregistrat de ieri până astăzi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.