Categories: Ştiri sănătate

Pfizer solicită autorizarea, de urgență, pentru vaccinul Covid. Când ar ajunge la noi

Din cuprinsul articolului

Vaccin Covid. După ce Pfizer a declarat că vaccinul pe care l-au dezvoltat are o eficiență de peste 90% și nu are efecte adverse îngrijorătoare, următoarea țintă e distribuirea lui către populație, cât mai rapid posibil. 

Pfizer va solicita, poate chiar săptămâna viitoare, autorizarea de urgență a vaccinului. Corporația farmaceutică plănuiește să aibă o sută de milioane de doze de vaccin valabile în Statele Unite, între lunile decembrie și martie. Guvernul american a cumpărat dozele plătind 1,95 de miliarde de dolari. Joe Biden a salutat veștile, dar le-a cerut americanilor să poarte măști şi să păstreze distanțarea socială, pentru că este posibil ca vaccinul să nu fie amplu accesibil timp de luni de zile.

Vaccin Covid eficient

”Avem încă în faţă o iarnă foarte întunecată. Avem acum zece milioane de cazuri de COVID în Statele Unite. Numărul infecțiilor crește, numărul spitalizărilor crește, numărul deceselor crește. Avem până acum 240.000 de decese. Proiecțiile indică faptul că am putea pierde încă două sute de mii de vieți în lunile următoare, înainte ca vaccinul să poată deveni accesibil la scară amplă. Pentru că știm că nu vom înfrânge total COVID-19 până nu îl vom înfrânge peste tot în lume, grupul de lucru include experți în securitatea globală a sănătății pentru a putea restaura rolul de lider mondial al Statelor Unite în lupta împotriva acestei pandemii,” a declarat Joe Biden, potrivit Rador. 

Specialiști în sănătate și autoritățile spun că urmează un efort enorm de producere, distribuire și administrare a acestui vaccin, dar și a celorlalte care sunt în lucru în Marea Britanie, Rusia sau China. Uniunea Europeană a precizat aseară că este foarte aproape de a încheia în perioada imediat următoare contractul cu Pfizer pentru a achiziționa până la 300 de milioane de doze. În acest context măsurile restrictive afectează tot mai multe țări de pe toate continentele.

Recent Posts

O doctoriță celebră a murit subit la 48 de ani. Persoanele care au cunoscut-o sunt în stare de ȘOC

Cunoscutul doctor Donna Matthew a murit. Starcom Network News a anunțat că Dr. Matthew, în…

22 de minute ago

Uleiul care abundă în vitamina E. Este un antioxidant natural și nu conține grăsimi trans

Uleiul este un ingredient esențial în orice bucătărie și există mii de varietăți din care…

53 de minute ago

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

o oră ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

2 ore ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

2 ore ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică