sâmbătă, aprilie 17, 2021

Vaccinul anti-Covid-19 dezvoltat de Pfizer are o eficiență de peste 90%. Se așteaptă folosirea lui în decembrie

Președintele companiei Pfizer a declarat luni că faza a treia și ultima a testărilor este

aproape de final, iar până acum nu au fost observate efecte adverse care să îngrijoreze.

Declarația a fost făcută la Geneva, unde este în desfășurare Adunarea ministerială anuală, în timpul căreia a fost abordat și acest subiect. Unul din oficialii OMS a arătat că un vaccin administrat până în primăvară categoriilor vulnerabile poate schimba cursul pandemiei.

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a primit cu satisfacție vestea încurajatoare cu privire la eficiența de peste 90% a vaccinului anti-COVID dezvoltat de Pfizer în colaborare cu BioNTech,

potrivit RRA.

Vaccinul anti-Covid-19 dezvoltat de Pfizer are o eficiență de peste 90%

„Este o zi mare pentru știință și umanitate și suntem cu un pas semnificativ mai aproape de a oferi oamenilor o descoperire care să ducă la sfârșitul acestei crize sanitare globale. Acum când ratele de infectare au înregistrat noi recorduri, spitalele se apropie de capacitatea maximă, iar economiile lumii se luptă să se redeschidă.

Testele efectuate până acum se află în faza a treia, ultima înainte de autorizare. Acestea au arătat că vaccinul antrenează organismul uman să producă atât anticorpi, cât și celulele T, care

fac parte din sistemul imunitar și pot lupta împotriva coronavirusului”, a declarat președintele companiei Pfizer, Albert Bourl.

Sunt necesare două doze de vaccin la distanță de trei săptămâni pentru obținerea imunității, au arătat testele efectuate în cinci țări: Statele Unite, Germania, Brazilia, Africa de Sud și Turcia. Nu eraînsă clar cât timp ține această imunitate și nici nu s-au făcut referiri la eficiența pe grupe de vârstă.

Asupra acelor 43.500 de persoane supuse testelor nu au fost observate efecte adverse care să îngrijoreze, mai spun cercetătorii. Aceștia se așteaptă acum

să termine faza a treia de testare.

Spre finalul lui noiembrie, se așteaptă înaintarea documentelor spre aprobare autorităților competente americane. Pfizer spune că poate produce 50 de milioane de doze anul acesta și peste 1,3 miliarde anul viitor.

Ultimele stiri

Parteneri