Categories: Ştiri sănătate

Vaccin împotriva cancerului cu ARN mesager. Pacienții cu riscuri sporite scapă de boală

În ultimii ani s-a pronunțat foarte des cuvântul cancer. Oamenii de știință încearcă să găsească un ”leac” pentru această boală grea şi meschină, care nu face nicio diferenţă între oameni atunci când îi loveşte.

Vaccinurile sunt adesea numite miracolul medicinei moderne pentru capacitatea lor de a ținti sistemul imunitar împotriva virusurilor și bacteriilor care provoacă boli. Din moment ce funcționează împotriva bolilor infecțioase, de ce nu și împotriva altor afecțiuni care afectează de mult timp omenirea, cum ar fi cancerul?

Vaccinurile pentru cancer există deja. Vaccinurile împotriva virusului papiloma uman (HPV), de exemplu, previn în mare măsură cancerul de col uterin, vizând tulpinile de HPV care declanșează creșterea tumorilor.

Tratamentele dezvoltate recent pot învăța sistemul imunitar să caute și să distrugă celulele canceroase

Însă majoritatea tipurilor de cancer nu sunt cauzate de viruși. Cercetătorii au studiat modalități de a face acest lucru, începând cu imunizarea persoanelor care au dezvoltat deja cancer pentru a reduce riscul de recidivă.

Îmbunătățirile în ceea ce privește acuratețea și viteza de secvențiere genetică au oferit o fereastră mai clară asupra a ceea ce face ca celulele canceroase să înceapă să crească anormal, iar noile terapii medicamentoase care vizează aceste modificări genetice au transformat, de asemenea, modul în care medicii tratează boala. De exemplu, tratamentele dezvoltate recent pot învăța sistemul imunitar să caute și să distrugă celulele canceroase.

Vaccin împotriva cancerului cu ARN mesager

În acest context, companiile farmaceutice americane Moderna şi Merck au anunţat miercuri că vor dezvolta un vaccin cu ARN mesager pentru pacienţii cu riscuri sporite de cancer de piele, anunţă Reuters.

Vaccinul experimental de la Moderna este testat în combinatie cu imunoterapia pentru cancer de la Merck, Keytruda, într-un studiu pentru a trata pacienții cu melanom. Date despre vaccinul pe bază de ARN mesager sunt aşteapte a fi dezvăluite până la finalul acestui an.

Pacienții cu riscuri sporite de cancer de piele scapă de boală

Având în vedere că dimensiunea pieței vaccinurilor COVID-19 se așteaptă să se contracte în anii următori față de nivelurile observate în 2021, Moderna și-a pus speranțele în vaccinurile sale non-COVID, care includ vaccinuri împotriva gripei și virusului sincițial respirator.
Vaccinul împotriva cancerului este adaptat fiecărui pacient pentru a genera celule T, o parte cheie a răspunsului imun al organismului, pe baza semnăturii mutaționale specifice a unei tumori.

Recent Posts

Caz halucinant în Capitală! O femeie a murit din cauza unei comprese pe care medicul a uitat-o în abdomen

O femeie a murit din cauza unei comprese pe care medicul a uitat-o în abdomen.…

22 de minute ago

„Alimentul zeilor” cu mult calciu și magneziu care protejează intestinele și dublează performanța fizică

În încercarea de a obține rezultate pe cântar, mulți oameni se îndepărtează de dulciuri și…

52 de minute ago

Câte puncte vei primi pentru fiecare an de cotizare din anul 2027

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a lansat în Monitorul Oficial patru documente: sunt modelele…

o oră ago

Întâlnirea misterioasă de la Vatican pentru semnarea „unui nou pact mondial” și „un nou cod uman”

Papa Francisc a convocat la Roma circa treizeci de laureați ai premiului Nobel, precum și…

2 ore ago

Patru zodii norocoase pe final de Mai. Fac bani din orice

În ultima lună a primăverii este bine să ai grijă de treburile familiale, însă la…

2 ore ago

Locul unic din România unde se spune că apa sărată ar vindeca toate afecțiunile. Apele au calități care echivalează cu sarea din Himalaya!

Indiferent că vorbim de munți sau de litoral, România se poate lăuda cu destinații feerice…

3 ore ago

Citeste si: