Categories: Ştiri sănătate

Vaccinarea anti-COVID ar putea deveni anuală, potrivit experților în sănătate

Vaccinarea anti-COVID ar putea deveni anuală, precum administrarea serului antigripal. Imunizarea anuală ar putea stimula răspunsul sistemului imunitar în fața virusului și, de asemenea producerea de anticorpi neutralizanți necesari. De asemenea, ar putea oferi o protecție optimă împotriva noilor tulpini ale coronavirusului. 

Deși campaniile de vaccinare anti-COVID au un adevărat succes, la nivel mondial, virusul continuă să se răspândească. Astfel, experții în sănătate susțin că vom observa o diminuare a cazurilor de infectare, însă acest lucru nu înseamnă că pandemia s-a sfârșit.

Vom avea nevoie de protecție suplimentară în următorii ani, motiv pentru care specialiștii consideră că vaccinarea anti-COVID ar putea fi anuală.

Vaccinarea anti-COVID va fi esențială în viitor

Adrian Marinescu, medic infecționist, susține că aceasta este numai o ipoteză, în acest moment. Este posibil ca a treia doză să fie necesară, însă acest lucru nu determină o vaccinare anuală.

„Deocamdată e o ipoteză de lucru. Și discuția nu e legată doar de Pfizer. Vorbim principial de ce s-ar putea întâmpla cu vaccinarea împotriva SARS-CoV-2. Dar aș face următoarea diferență. În primul rând, că nu e un virus care să fie sezonier, deci nu m-aș gândi că, de acum în colo, pentru o perioadă lungă de timp, vom face anual. E de discutat, deocamdată, dacă va fi a treia doză de vaccin. Și nu vorbim doar de Pfizer, e discuție generală, vorbim despre cât ține imunitatea și vorbim despre noile mutații care ar putea, la un moment dat, să interfere cu variantele actuale de vaccin.

Lucrurile le vom vedea pas cu pas și mai este o diferență. Noi vorbim de virusurile gripale, dar știm bine că în fiecare an este o altă variantă. Când vorbim despre SARS CoV-2, cred că ar trebui să vorbim despre toată familia de coronavirusuri. Pentru că știm bine că și înainte de SARS CoV-2 am avut multe alte variante din aceeași familie.

Că am vorbit de virozele normale care puteau fi cu coronavirus, că am vorbit despre SARS CoV-1, trebuie să facem o diferență între ceea ce înseamnă coronavirus în general și SARS CoV-2. Foarte probabil că SARS CoV-2 nu vom avea la infinit. La un moment dat lucrurile se vor încheia și atunci ne vom putea gândi la varianta generală, nu la SARS CoV-2”, a declarat medicul infecționist Adrian Marinescu la Antena 3.

 

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

7 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

8 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

8 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

9 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

9 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

10 ore ago

Citeste si: