Categories: Ştiri sănătate

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. „Vaccinarea anti-Covid nu poate fi făcută în cabinetele medicilor de familie”

Din cuprinsul articolului

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. „Vaccinarea anti-Covid nu poate fi făcută în cabinetele medicilor de familie”.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a explicat, la Digi24, când se preconizează că am putea scăpa de coronavirus în România. Medicul Valeriu Gheorghiță este de părere că 60-70% din populație ar trebui să fie imunizată la mijlocul verii anului 2021. Acesta a explicat, de asemenea, când va putea fi vaccinată populația generală și în ce condiții.

„În momentul în care va exista platforma unică de programare în vederea vaccinării, simpla intenție a oricărei persoane de a se lista pe acea platformă de programare reprezintă dovada că acea persoană dorește să se vaccineze.

Estimăm undeva la sfârșitul primului trimestru al anului viitor, practic la sfârșit de martie, început de aprilie vaccinarea va putea fi făcută populației generale, ultima etapă a campaniei de vaccinare.

Toate aceste etape se pot suprapune într-un anumit moment, dacă tipurile de vaccinuri aprobate vor asigura nevoia pe care noi o vom avea la un moment dat în România. Și anume, dacă disponibilitatea vaccinurilor va acoperi toate nevoile pe care le avem, aceste etape de vaccinare se pot derula în paralel”, a afirmat Valeriu Gheorghiță.

Ce presupune vaccinarea anti-Covid

Medicul Valeriu Gheorghiță a mai explicat cum se va derula procesul efectiv de vaccinare, pe lângă injectarea serului anti-covid. Campania de vaccinare împotriva coronavirusului nu va putea fi derulată în cabinetele medicilor de familie, deoarece aceștia nu au capacitatea necesară.

„Este un proces destul de elaborat, în care fiecare persoană trebuie supusă unui triaj epidemiologic, un examen clinic, insistat pe identificarea contraindicaților de moment sau definitive pentru efectuarea vaccinării.

Trebuie să fie echipe destinate pentru administrarea propriu-zisă a vaccinului. Ulterior, există perioada de supraveghere post-vaccinală. Aceste lucruri nu se pot face într-un cabinet de medicină de familie unde există o singură echipă vaccinatoare, pentru că perioada de timp alocată se va întinde pe o perioadă foarte mare.

Noi ne dorim ca până la mijlocul anului viitor să asigurăm vaccinarea unui număr important din populație, ca să atingem acest procent de 60-70% de imunizare colectivă, pentru a încheia activitatea de vaccinare”, a dezvăluit coordonatorul campaniei de imunizare.

Medicul Valeriu Gheorghiță a msi spus că desfășurarea efectivă a activității de vaccinare va avea loc la nivelul centrelor de vaccinare. Se intenționează vaccinarea a 250 de persoane pe zi.

Recent Posts

O doctoriță celebră a murit subit la 48 de ani. Persoanele care au cunoscut-o sunt în stare de ȘOC

Cunoscutul doctor Donna Matthew a murit. Starcom Network News a anunțat că Dr. Matthew, în…

22 de minute ago

Uleiul care abundă în vitamina E. Este un antioxidant natural și nu conține grăsimi trans

Uleiul este un ingredient esențial în orice bucătărie și există mii de varietăți din care…

53 de minute ago

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

o oră ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

2 ore ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

2 ore ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică