sâmbătă, decembrie 10, 2022

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. „Vaccinarea anti-Covid nu poate fi făcută în cabinetele medicilor de familie”.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a explicat, la Digi24, când se preconizează că am putea scăpa de coronavirus în România. Medicul Valeriu Gheorghiță este de părere că 60-70% din populație ar trebui să fie imunizată la mijlocul verii anului 2021. Acesta a explicat, de asemenea, când va putea fi vaccinată populația generală și în ce condiții.

Te-ar mai interesa: De ce să bei ceai zilnic? Efectul pe care îl produ...

„În momentul în care va exista platforma unică de programare în vederea vaccinării, simpla intenție a oricărei persoane de a se lista pe acea platformă de programare reprezintă dovada că acea persoană dorește să se vaccineze.

Estimăm undeva la sfârșitul primului trimestru al anului viitor, practic la sfârșit de martie, început de aprilie vaccinarea va putea fi făcută populației generale, ultima etapă a campaniei de vaccinare.

Toate aceste etape se pot suprapune într-un anumit moment, dacă tipurile de vaccinuri aprobate vor asigura nevoia pe care noi o vom avea la un moment dat în România. Și anume, dacă disponibilitatea vaccinurilor va acoperi toate nevoile pe care le avem, aceste etape de vaccinare se pot derula în paralel”, a afirmat Valeriu Gheorghiță.

Te-ar mai interesa: Cât timp poți avea cancer fără să știi. Multe neop...

Ce presupune vaccinarea anti-Covid

Medicul Valeriu Gheorghiță a mai explicat cum se va derula procesul efectiv de vaccinare, pe lângă injectarea serului anti-covid. Campania de vaccinare împotriva coronavirusului nu va putea fi derulată în cabinetele medicilor de familie, deoarece aceștia nu au capacitatea necesară.

„Este un proces destul de elaborat, în care fiecare persoană trebuie supusă unui triaj epidemiologic, un examen clinic, insistat pe identificarea contraindicaților de moment sau definitive pentru efectuarea vaccinării.

Te-ar mai interesa: „Nu văd”. Judi Dench se luptă cu o boa...

Trebuie să fie echipe destinate pentru administrarea propriu-zisă a vaccinului. Ulterior, există perioada de supraveghere post-vaccinală. Aceste lucruri nu se pot face într-un cabinet de medicină de familie unde există o singură echipă vaccinatoare, pentru că perioada de timp alocată se va întinde pe o perioadă foarte mare.

Noi ne dorim ca până la mijlocul anului viitor să asigurăm vaccinarea unui număr important din populație, ca să atingem acest procent de 60-70% de imunizare colectivă, pentru a încheia activitatea de vaccinare”, a dezvăluit coordonatorul campaniei de imunizare.

Te-ar mai interesa: Acid uric ridicat: ALIMENTE pe care trebuie să le ...

Medicul Valeriu Gheorghiță a msi spus că desfășurarea efectivă a activității de vaccinare va avea loc la nivelul centrelor de vaccinare. Se intenționează vaccinarea a 250 de persoane pe zi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private