Categories: Ştiri sănătate

Vaccinarea copiilor. Peste 123.500 de tineri cu vârste între 12 și 19 ani s-au vaccinat anti-COVID

Vaccinarea copiilor a avut un adevărat succes, la nivel național. Populația tânără susține revenirea la normalitate și fac eforturi colective pentru a limita răspândirea coronavirusului. Astfel, până în acest moment, peste 123.500 de tineri cu vârste între 12 și 19 ani s-au vaccinat anti-COVID.

Deși majoritatea tinerilor se imunizează pentru a accelera procesul de revenire la normalitate, o mare parte declară că fac acest lucru pentru a-și proteja familia și apropiații.

Tinerii au avut cel mai mult de suferit în această perioadă, din cauza izolării și a măsurilor anti-COVID. Obișnuiți cu un stil de viață normal, copiii s-au confruntat cu adaptarea forțată la o nouă viață, în timpul pandemiei. Astfel, pentru a reveni la normalitate și pentru a avea din nou șansa de a interacționa cu persoanele dragi, un număr semnificativ de tineri au ales să se vaccineze împotriva coronavirusului.

Vaccinarea copiilor în România

Peste 123.500 de tineri cu vârste între 12 și 19 ani s-au vaccinat antiCOVID, a anunțat Comitetul Național de Vaccinare. Dintre aceștia, peste 8.500 sunt adolescenți cu vârste între 12 și 15 ani, pentru care vaccinarea a început la 2 iunie.

Minorii trebuie să vină însoțiți de un părinte sau de tutorele legal, iar programarea în platformă elimină riscul așteptării. Dar cei care nu au făcut o programare prealabilă se pot de asemenea vaccina, a anunțat coordonatorul campaniei, colonelul Valeriu Gheorghiță, potrivit Rador.

Câte persoane au schema completă de vaccinare, la nivel național?

15.250 de persoane au făcut prima doză de vaccin anti-COVID în 24 de ore – este cel mai redus nivel de la sfârşitul lunii februarie. Numărul total al celor vaccinaţi în acest interval este de 58.000, ceea ce ridică totalul persoanelor care au făcut şi rapelul la aproape 3.800.000.

În aceste condiţii, orice acţiune de vaccinare este importantă, preciza ministrul sănătăţii, referindu-se atât la maratoanele la care se prezintă mii de oameni, cât şi la iniţiativele locale, ce se adresează chiar și câtorva zeci de persoane pentru care accesul la vaccin este mult mai dificil.

Pe lângă cabinetele medicilor de familie unde pacienţii se pot imuniza, sunt în continuare organizate evenimente la care oamenii se pot prezenta fără programare pentru a primi o doză de ser care să îi protejeze împotriva COVID-19

Recent Posts

Se dau 15.000 de lei de la stat pentru aceste categorii de români. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Se dau bani de la stat. Statul oferă ajutoare financiare pentru cuplurile care doresc să…

5 minute ago

Alimentul care protejează neuronii și ajută în prevenția bolii Alzheimer

Alimentul care poate preveni boala Alzheimer. Creierul nostru este un organ complex și vital care…

35 de minute ago

La Cluj Napoca, când toată lumea nu mai credea, au fost inaugurate lucrările de construcție

La Cluj Napoca, când toată lumea nu mai credea, au fost inaugurate lucrările de construcție…

o oră ago

Motivul neobișnuit pentru care Meghan Markle își ascunde picioarele. Poartă mereu rochii sau fuste care par prea lungi pentru înălțimea ei

De ce își ascunde Meghan Markle picioarele? Ducesa de Sussex poartă adesea haine prea lungi…

2 ore ago

Situație alarmantă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Giurgiu

Situație alarmantă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Giurgiu. Pacienții care au nevoie…

2 ore ago

Citeste si: