Categories: Ştiri sănătate

Coordonatorul vaccinului anti-Ebola: Vaccinarea în pandemie favorizează răspândirea coronavirusului și apariția tulpinilor noi

Vaccinul Covid ar trebui folosit cu precauție, potrivit lui Geert Vanden Bossche, un specialist implicat în dezvoltarea mai multor vaccinuri timp de 23 de ani, printre care și cel împotriva Ebola, potrivit Newsweek Romania.

În opinia lui Vanden Bossche, programul de vaccinare în masă trebuia amânat până la evaluarea completă a virusului. Vaccinurile sunt profilactice și nu trebuie utilizate într-un cadru pandemic, în care vor genera apariția unor mutații. ”Avem de-a face cu un coronavirus mutant superinteligent, care încearcă să evadeze presiunii imune”, crede el.

Variantele noi sunt extrem de infecțioase și se răspândesc în special la tineri, mai arată specialistul. Mutațiile virusului au trecut la tineri

Potrivit sursei citate, Israelul, care este considerat un ”laborator mondial” pentru programul avansat de vaccinare, a anunțat luni că ar putea începe vaccinarea copiilor înainte ca FDA – autoritatea americană de reglementare în domeniul medicamentelor – să ia o decizie cu privire la această chestiune.

Vaccinul Covid ”învață” virusul cu privire la ”evadarea imună”

FDA este așteptată să ia o decizie odată cu finalizarea studiilor Pfizer pentru această categorie de vârstă, într-o lună sau două. Expertul belgian mai spune că vaccinul stimulează doar anticorpii specifici antigenilor induși artificial și nu celulele naturale ale sistemului imunitar necesare pentru neutralizarea eficientă a coronavirusului. Cu alte cuvinte, vaccinarea ajută la crearea de noi variante și ”învață” virusul cu privire la ”evadarea imună”.

În timp, oamenii își pot pierde imunitatea mediată de vaccin, dar și imunitatea naturală. Virusul nu are nevoie decât de câteva mutații pentru a scăpa de anticorpii produși de vaccin, mai afirmă el.

Geert Vanden Bossche consideră că vaccinurile folosite în prezent nu previn replicarea virală dacă anticorpii au o concentrație sau o afinitate prea scăzute. Ele nu pot controla replicarea variantelor mai infecțioase și chiar pot conduce la evadarea imunitară (când cei vaccinați sunt infectați cu mutații ale virusului).

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

2 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

3 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

3 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

4 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

4 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

5 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra