Categories: Ştiri sănătate

Vaccinul Covid: Cum a fost posibilă dezvoltarea lui atât de rapid? Video explicativ

Vaccinul Covid: Au apărut informații oficiale despre cum a fost posibilă dezvoltarea atât de rapidă a vaccinului Covdid-19. 

”Vaccinurile raman singura modalitate eficienta, verificata in timp, pentru preventia unor infectii virale amenintatoare de viata. Este un pas enorm, sa avem acces la informatii transparente, corecte, provenite din surse avizate stiintific
Pentru prima data, in mod real, suntem parte a unui mecanism european, prin care Romania va avea acces la aceleasi resurse de preventie ca si oricare alta tara europeana.
COVID-19 a generat o pandemie, a imbolnavit pana la 1 decembrie 2020 63,641,374 de persoane si a secerat 1,474,984 de vieti omenesti in mai putin de 10 luni si a ingenuncheat o Planeta. Este momentul sa ne ridicam privirea, sa ne informam corect, sa privim spre ingenuncherea de asta data, a acestei pandemii. Este momentul sa privim optimist spre revenirea la viata noastra,” se arată pe Platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, acolo unde găsim și un video eplicativ.

În acest moment, Comisia Europeană urmărește dezvoltarea unui portofoliu divers de vaccinuri candidate produse pe platforme diferite, astfel încât să crească șansele de a avea unul sau mai multe vaccinuri disponibile, după autorizarea de punere pe piață acordată de către Agenția Europeană a Medicamentului. În tabelul de mai jos sunt prezentate vaccinurile care sunt în proces de evaluare pentru autorizare la nivelul Agenției Europene a Medicamentului.

 

Este pentru prima dată în istoria medicinei când sunt implicate atât de multe resurse pentru dezvoltarea unui vaccin pentru o singură patologie. Urgența medicală actuală și interesul statelor lumii pentru a depăși pandemia de COVID-19 și a diminua impactul negativ de la nivel social și economic au făcut posibilă accelerarea dezvoltării vaccinurilor împotriva COVID-19.

 

 

 

Recent Posts

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

14 minute ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

44 de minute ago

Ce s-a întâmplat în corpul unei femeie care a urmat o dietă strictă

O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…

o oră ago

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri. Vezi ce se întâmplă în corp

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri? Sucurile naturale sunt o…

2 ore ago

Înlocuitor pentru un medicament antiinflamator. Poți să iei asta, fără prescripție medicală

Înlocuitor pentru Aspenter. Aspenterul este un medicament antiinflamator nesteroidian, utilizat pentru tratarea durerii și inflamației…

2 ore ago

Și tu ai această grupă de sânge? Boala gravă pe care o poți face dacă o ai

O descoperire recentă arată că persoanele cu o anumită grupă de sânge pot avea un…

3 ore ago

Citeste si: