sâmbătă, decembrie 10, 2022

Vaccinul Covid: Au apărut informații oficiale despre cum a fost posibilă dezvoltarea atât de rapidă a vaccinului Covdid-19. 

”Vaccinurile raman singura modalitate eficienta, verificata in timp, pentru preventia unor infectii virale amenintatoare de viata. Este un pas enorm, sa avem acces la informatii transparente, corecte, provenite din surse avizate stiintific
Pentru prima data, in mod real, suntem parte a unui mecanism european, prin care Romania va avea acces la aceleasi resurse de preventie ca si oricare alta tara europeana.
COVID-19 a generat o pandemie, a imbolnavit pana la 1 decembrie 2020 63,641,374 de persoane si a secerat 1,474,984 de vieti omenesti in mai putin de 10 luni si a ingenuncheat o Planeta. Este momentul sa ne ridicam privirea, sa ne informam corect, sa privim spre ingenuncherea de asta data, a acestei pandemii. Este momentul sa privim optimist spre revenirea la viata noastra,” se arată pe Platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, acolo unde găsim și un video eplicativ.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: Aveți mâinile și picioarele reci tot...

În acest moment, Comisia Europeană urmărește dezvoltarea unui portofoliu divers de vaccinuri candidate produse pe platforme diferite, astfel încât să crească șansele de a avea unul sau mai multe vaccinuri disponibile, după autorizarea de punere pe piață acordată de către Agenția Europeană a Medicamentului. În tabelul de mai jos sunt prezentate vaccinurile care sunt în proces de evaluare pentru autorizare la nivelul Agenției Europene a Medicamentului.

 

Este pentru prima dată în istoria medicinei când sunt implicate atât de multe resurse pentru dezvoltarea unui vaccin pentru o singură patologie. Urgența medicală actuală și interesul statelor lumii pentru a depăși pandemia de COVID-19 și a diminua impactul negativ de la nivel social și economic au făcut posibilă accelerarea dezvoltării vaccinurilor împotriva COVID-19.

Te-ar mai interesa: Nu-ți mai vopsi părul. Medic: Risc mare de a dezvo...

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private