Categories: Ştiri sănătate

Vasi Rădulescu: de la medic minunat la impostor? Explicația judecătorului responsabil de procesul furtului de cărți a celebrului medic

Vasi Rădulescu – unul dintre cei mai cunoscuți medici în mediul online, pare să fie urmărit în ultime vreme de ghinion. Acesta este subiectul a mai multor scandaluri. Acum revine cu un nou scandal: furtul de cărți.

Într-o postare pe Facebook, medicul Vasi Rădulescu le cere fanilor să îi comande cărțile pentru a ieși din colapsul financiar în care a intrat.

Acesta este obligat să achite o despăgubire de 100.000 de lei.

„În ultimele 6 luni însă am luat cele mai proaste decizii posibile, care ne-au condus la pierderi enorme, practic am pierdut tot ce am construit în trei ani grei. Nu mai avem de unde să acoperim câteva facturi la curier, tipar, chiria depozitului și sediului. Nu mai putem acoperi nici taxele”, a anunțat Vasi Rădulescu, pe Facebook.

Marian Godină, care l-a atacat de mai multe ori pe medicul Vasi Rădulescu, nu a rămas nici de această dată fără replică. GODINĂ, a explicat că medical a fost obligat de instanță să achite daune de 100.000 deoarece a publicat o care fără a avea acceptul autorului.

Medicul a reacționat prin comentarii, prin care susține că nici el, nici firma pe care o reprezintă nu au fost citați în cadrul procesului, iar avocații sunt cei care vor trebui să găsească o soluție de contestare a sentinței difinitive.

Sentința Judecătoriei Sectorului 2 arată că Vasi Rădulescu a fost dat în judecată de un scriitor, Paul Gabor, care a reclamat că, după ce i-a câștigat încrederea, Vasi Rădulescu i-a publicat cartea „Rapel” refuzând să încheie un contract în acest sens.

„Am înțeles târziu că buna-credință a pârâtului nu a fost cea pe care a încercat și a reușit să mi-o inducă, înțelegând în cele din urmă că, în realitate, nu a dorit să încheie un astfel de contract”, a reclamat scriitorul.

Potrivit sentinței, Vasi Rădulescu a fost citat, dar a refuzat să se prezinte sau să se apere în proces. „Instanța consideră refuzul pârâtului de a se prezenta pentru administrarea interogatoriului, desi a fost citat cu această mențiune pentru termenul din 07.06.2021, drept o mărturisire deplină a pretențiilor reclamantului”, se arată în sentința Judecătoriei Sectorului 2, rămasă definitivă prin neatacare.

Judecătorul a mai arătat că „încheierea contractului în formă scrisă nu s-a mai realizat, deși cartea a fost tipărită într-un tiraj de 2500 exemplare și vândută sau oferită gratuit de pârâtă, aspecte necontestate de niciunul dintre pârâți (n.r. nici de firmă, nici de Vasi Rădulescu în nume personal)”.

„Prejudiciul pretins de reclamant este atât unul material, reprezentând 35% din pretul inițial de vânzare al cărții, respectiv suma de 34.125 lei cât și unul moral, constând in afectarea stimei de sine, a încrederii sale în calitatea de scriitor de succes, evaluate la suma de 50.000 lei, sume ce nu au fost contestat de pârât”, a mai arătat Judecătoria Sectorului 2 în sentința prin care i-a dat câștig de cauză scriitorului Paul Gabor.

Recent Posts

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

12 minute ago

19 mai 2022. Sfântul Mucenic Patrichie, mare vindecător de boli. Rugăciunea în această zi îți aduce alinare și te scapă de necazuri

În ziua de 19 iunie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Patrichie, episcopul Prusiei…

41 de minute ago

Alimente și băuturi care mențin un ficat sănătos și fericit. Reduc riscul de boli hepatice, de la hepatită, la cancer de ficat

Alimente și băuturi pentru un ficat sănătos. Ficatul funcționează și ca un organ care ajută…

o oră ago

Bonă reținută în București. Părinții au filmat-o când le agresa copilul de un an

Bonă reținută în București. O femeie care avea grijă de un băiețel de un an…

2 ore ago

ACEASTĂ dietă extrem de populară reduce anxietatea și stresul la adulții în vârstă

Anxietatea și stresul la adulții în vârstă ținute sub control cu ajutorul dietei. Dieta mediteraneană…

3 ore ago

Citeste si: