Vene varicoase: Cum să tratăm venele profunde?

Una dintre cele mai cunoscute și mai frecvente boli vasculare la milioane de oameni este tromboza venoasă profundă, care apare atunci când se formează un cheag de sânge în una sau mai multe vene profunde din organism.

Potrivit Clinicii Mayo, acest fenomen de sănătate apare la nivelul picioarelor și poate provoca dureri sau umflături. Cu toate acestea, uneori se declanșează silențios și nu există probleme vizibile.

Printre cauze, spune renumitul centru medical, se numără și alte boli care afectează coagularea sângelui. De asemenea, este provocat și de lipsa de mișcare pentru perioade lungi de timp, atunci când călătoriți pe distanțe lungi sau dacă vă aflați în repaus la pat după un accident, o boală sau o intervenție chirurgicală.

Pentru a trata această afecțiune, este important să se utilizeze anticoagulante. Cu toate acestea, unele dintre aceste medicamente pot fi dăunătoare dacă sunt luate pe o perioadă lungă de timp. Prin urmare, este important să folosiți alimente naturale.

Unele dintre acestea sunt comune și pot fi găsite în dulapurile sau frigiderele multor oameni. Pe lângă prevenirea problemelor cardiace, acestea previn și accidentele vasculare cerebrale, atacurile de cord, insuficiența renală și alte patologii.

Asta pentru că cheagurile sunt mase de sânge care se formează în artere, iar aceste alimente au componente care pot face sângele mult mai puțin dens.

Potrivit site-ului Neural, unul dintre alimentele care au această funcție este usturoiul. Acesta are proprietăți care reduc riscurile coronariene. De asemenea, este un antioxidant și reduce colesterolul din sânge.

Anticoagulant natural

Ceapa este, de asemenea, un alt anticoagulant natural. Este recomandat să fie consumată crudă, deoarece temperatura ridicată elimină o parte din proprietățile sale.

Turmericul este unul dintre condimentele care se potrivește bine cu diverse alimente și care acționează, de asemenea, ca un anticoagulant. De asemenea, poate fi folosit pentru a trata boli precum artrita sau colita ulcerativă.

Exerciții fizice care ajută la reducerea venelor varicoase și îmbunătățesc circulația sângelui.

Venele varicoase sau venele păianjen apar la nivelul picioarelor, dar pot apărea și pe alte părți ale corpului. Venele varicoase (varice) sunt umflate, răsucite și dilatate și pot fi văzute sub piele. Ele sunt adesea de culoare albastră sau roșie.

În context, supapele unidirecționale din venele picioarelor mențin sângele să circule înapoi spre inimă.

Astfel, atunci când supapele nu funcționează corect, sângele se întoarce prin venă, iar vena se umflă din cauza sângelui care se acumulează acolo, provocând varice, potrivit site-ului Medline Plus al US Library of Medicine.

Pe de altă parte, Clinica Cleveland notează că sângele curge în mod normal prin venă în direcția inimii. Venele varicoase devin o nouă rută pentru fluxul sanguin.

James D. Douketis, medic la Universitatea McMaster, spune că acestea pot fi însoțite de durere și pot provoca o senzație de oboseală. În plus, cauza exactă a venelor varicoase este necunoscută, deși este probabil ca principala problemă să fie o slăbiciune a pereților venelor superficiale, care poate fi ereditară.

Orice exercițiu care implică mișcarea membrului este recomandabil

Cum ar fi exercițiile care promovează contracția ciclică a mușchilor membrelor inferioare. Printre acestea, Antonio Fernández Brito, medic estetician și director al clinicii de flebologie Dr. Varices din Madrid, sugerează statul în picioare pe vârfuri, mișcarea degetelor de la picioare, flexia și rotația picioarelor, mișcări de pedalare etc.

Alejandro Moro, chirurg vascular la Spitalul Quirón din La Coruña, consideră, de asemenea, că mersul pe jos, înotul și ciclismul sunt bune. Fernández Brito adaugă alergarea.

„Înotul sau aquagym-ul sunt printre cele mai bune sporturi pentru varice. Dublul efect al apei și al mișcării mușchilor activează circulația sângelui. Pe de altă parte, mersul pe jos pune presiune pe tălpile picioarelor, ceea ce activează circulația”, explică Moro.

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

6 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

7 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

7 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

8 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

8 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

9 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra