Sari la conținut

Alimente puternice care ajută la combaterea și prevenirea venelor varicoase

Varicele
sursa foto: doctorul zilei
Persoanele cu varice au risc major de infarct și AVC

Venele varicoase sunt o problemă comună care afectează multe persoane din întreaga lume. Aceste vene dilatate și răsucite pot fi dureroase și considerate inestetice pentru unele persoane. Deși sunt disponibile tratamente medicale, problema poate fi abordată și prin dietă.

Întărirea pereților vaselor de sânge cu vitamina C

Potrivit National Institutes of Health (NIH) din SUA, vitamina C joacă un rol crucial în întărirea pereților vaselor de sânge. Alimentele bogate în vitamina C, cum ar fi citricele (portocale, lămâi), căpșunile, kiwi și ardeii roșii, pot ajuta la prevenirea slăbiciunii venelor și la reducerea apariției varicelor. Este recomandat să consumați cel puțin o porție din aceste alimente zilnic pentru a obține beneficiile dorite.

Promovarea circulației sângelui cu vitamina E și antioxidanți

Vitamina E și antioxidanții joacă un rol esențial în promovarea unei bune circulații a sângelui. Potrivit Asociației Americane a Inimii, alimente precum nucile, migdalele, semințele de floarea-soarelui și uleiul de măsline sunt bogate în vitamina E și antioxidanți. Aceste alimente pot îmbunătăți circulația sângelui și pot reduce inflamația, ajutând astfel la prevenirea venelor varicoase. Este recomandat să le încorporați în salate, smoothie-uri sau ca o gustare sănătoasă.

Citeste si:

Stimularea sănătății vasculare cu fibre și flavonoide

Fibrele alimentare și flavonoidele joacă, de asemenea, un rol important în sănătatea vasculară. Academia Americană de Nutriție și Dietetică (AND) recomandă consumul de alimente bogate în fibre, cum ar fi cerealele integrale, legumele, fructele și legumele, pentru a promova sănătatea cardiovasculară. Flavonoidele care se găsesc în alimente precum fructele de pădure, strugurii, ceaiul verde și cacaua au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii care pot contribui la întărirea vaselor de sânge și la prevenirea venelor varicoase. Se sugerează includerea acestor alimente în dieta zilnică.

Îmbunătățirea circulației cu acizi grași omega-3

Acizii grași omega-3, care se găsesc în peștii grași, cum ar fi somonul, sardinele și tonul, pot contribui la îmbunătățirea circulației sângelui. Potrivit Asociației Americane a Inimii, acești acizi grași pot reduce inflamația și pot preveni formarea cheagurilor de sânge, ceea ce este benefic pentru sănătatea venelor și arterelor. Asociația Inimii recomandă consumul a cel puțin două porții de pește gras pe săptămână pentru a obține suficienți acizi grași omega-3.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.