Categories: Ştiri sănătate

Verdict în dosarul Hexi Pharma. Inculpații scapă definitiv de condamnările la închisoare pe care le primiseră

Verdict în dosarul Hexi Pharma. Doi directori ai Hexi Pharma scapă definitiv de condamnările la închisoare cu executare pe care le primiseră în 2019 în dosarul dezinfectanţilor diluaţi, livraţi către 300 de spitale din ţară.

Aceste pedepse au fost anulate, ieri, de Curtea de Apel Bucureşti pe motiv că faptele s-au prescris. În plus, statul român, prin Ministerul Justiţiei, trebuie să plătească onorariile mai multor experţi consultaţi în dosar.

Potrivit RRA, magistrații au aplicat ca și în alte dosare cunoscute deciziile curții constituționale privind prescrierea faptelor. Cei doi directori au primit interdicția de a ocupa funcția de manager respectiv de a exercita orice activitate de producție într-o societate având ca obiect producerea și comercializarea de biocide timp de cinci ani.

Totodată au fost menținute sechestrele pe bunurile celor doi șefi din companie și pe bunurile Hexi Pharma pentru recuperarea prejudiciului.

Compania are de plătit diferite despăgubiri către spitale din țară și din București sume cuprinse între 500 de lei și 1,7 milioane de lei.

Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, s-a sinucis în mai 2016 când a aflat că procurorii au deschis o anchetă penală în legătură cu dezinfectanții diluați livrați de companie către sute de spitale.

HexiPharma, trimisă în judecată în urmă cu șase ani

În urmă cu șase ani compania Hexipharma a fost trimisă în judecată de Parchetul General pentru 340 de infracțiuni de înșelăciune, uz de fals și zădărnicirea combaterii bolilor.

Procurorii susțineau că din 1 iunie 2010 până în mai 2016, Hexi Pharma a indus în eroare reprezentanții a 340 de spitale prin prezentarea ca adevărată a unor calități mincinoase ale produselor proprii, referitoare la concentrația substanțelor active și la eficiența biocidă, precum și prin utilizarea de mijloace frauduloase constând în etichete și alte înscrisuri ce atestă elemente de conformitate nereale, determinându-i în acest mod să încheie contracte de achiziție de produse biocide și pricinuindu-le o pagubă, scrie sursa.

Recent Posts

Cum a aflat Mihai Albu ca suferă de cancer: Făcusem analize periodice şi una si a ieşit deformată cu valoare mare

Afecțiunea gravă a renumitului designer a fost depistată în luna februarie, atunci când a mers…

22 de minute ago

Se dau 1330 de lei de la stat pentru acești români! Cine sunt beneficiarii

Se oferă noi ajutoare pentru crescătorii de animale din România. Valorile variază în funcție de…

52 de minute ago

Urmează cea mai grea zi din an pentru o ZODIE. Se apropie o cumpănă majoră

Se anunță o săptămână capricioasă pe plan meteorologic, dar și astrologic. Pe 15 mai se…

o oră ago

15 mai. Ziua Națională a Bujorului Românesc. Este floare națională a României, iar care o rup au parte de amenzi usturătoare

Ziua Națională a Bujorului Românesc. Specie florală unică în Europa, se găseşte numai în România…

2 ore ago

Șase copii au ajuns la Urgență cu halucinații. Bunica i-ar fi spălat cu o substanță toxică

Mai mulți copii au ajuns la Urgență cu halucinații. O nouă tragedie care ar fi…

2 ore ago

Trei simptome de cancer care pot fi observate în timpul mesei. Ce nu trebuie să ignori niciodată

Simptome de cancer care apar la masă. Este bine cunoscut că factori precum fumatul mult,…

3 ore ago

Citeste si: