luni, martie 27, 2023

Verdict în dosarul Hexi Pharma. Doi directori ai Hexi Pharma scapă definitiv de condamnările la închisoare cu executare pe care le primiseră în 2019 în dosarul dezinfectanţilor diluaţi, livraţi către 300 de spitale din ţară.

Aceste pedepse au fost anulate, ieri, de Curtea de Apel Bucureşti pe motiv că faptele s-au prescris. În plus, statul român, prin Ministerul Justiţiei, trebuie să plătească onorariile mai multor experţi consultaţi în dosar.

Te-ar mai interesa: Tratament inovator pentru pacientele cu cancer de ...

Potrivit RRA, magistrații au aplicat ca și în alte dosare cunoscute deciziile curții constituționale privind prescrierea faptelor. Cei doi directori au primit interdicția de a ocupa funcția de manager respectiv de a exercita orice activitate de producție într-o societate având ca obiect producerea și comercializarea de biocide timp de cinci ani.

Totodată au fost menținute sechestrele pe bunurile celor doi șefi din companie și pe bunurile Hexi Pharma pentru recuperarea prejudiciului.

Compania are de plătit diferite despăgubiri către spitale din țară și din București sume cuprinse între 500 de lei și 1,7 milioane de lei.

Te-ar mai interesa: Tratament revoluționar pentru pacienții cu cancer ...

Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, s-a sinucis în mai 2016 când a aflat că procurorii au deschis o anchetă penală în legătură cu dezinfectanții diluați livrați de companie către sute de spitale.


HexiPharma, trimisă în judecată în urmă cu șase ani

În urmă cu șase ani compania Hexipharma a fost trimisă în judecată de Parchetul General pentru 340 de infracțiuni de înșelăciune, uz de fals și zădărnicirea combaterii bolilor.

Procurorii susțineau că din 1 iunie 2010 până în mai 2016, Hexi Pharma a indus în eroare reprezentanții a 340 de spitale prin prezentarea ca adevărată a unor calități mincinoase ale produselor proprii, referitoare la concentrația substanțelor active și la eficiența biocidă, precum și prin utilizarea de mijloace frauduloase constând în etichete și alte înscrisuri ce atestă elemente de conformitate nereale, determinându-i în acest mod să încheie contracte de achiziție de produse biocide și pricinuindu-le o pagubă, scrie sursa.

Te-ar mai interesa: Rugăciune către Sfânta Muceniţă Matrona din Tesalo...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private