Veste excelentă pentru diabetici: S-a creat pastila care înlocuiește insulina

Veste excelentă pentru diabetici: S-a creat pastila care înlocuiește insulina. Cercetătorii spun că pastila îi va scăpa pe diabetici de injecțiile zilnice.

Persoanele care suferă de diabet ar putea scăpa curând de injecțiile zilnice de insulină și să ia un tratament eficient, ce nu implică înțepături și durere.

Potrivit cercetărilor, noul tratament va îmbunătăți și sănătatea emoțională a pacienților și va reduce poluarea rezultată în urma folosirii seringilor pentru insulină.

Pacienții cu diabet de tip 1 trebuie să facă injecții cu insulină înainte de fiecare masă, unele persoane fac și 3-4 astfel de injecții pe zi, ceea ce este dureros.

Tratament revoluționar pentru diabetici

Dr. Anubhav Pratap-Singh, autor principal al studiului și cercetător la Universitatea British Columbia, a spus că speră că pastilele cu insulină vor „îmbunătăți calitatea vieții, precum și sănătatea mintală a peste nouă milioane de diabetici de tip 1, din întreaga lume”notează CTV News,  citat de Click1.

„Acele și seringile din plastic generează o mulțime de deșeuri care, de cele mai multe ori, nu sunt reciclate și ajung la groapa de gunoi, situație care nu s-ar întâmpla în cazul unei tablete orale.”

Cum se ia această pastilă

Noul tratament revoluționar nu va fi administrat ca pastilele convenționale, adică nu se va înghiți, ci se va ține în gură, între gingie și obraz până ce aceasta se va dizolva.

Cercetătorii spun că acest mod de administrare a pastile permite organismului să absoarbă cantitatea maximă de insulină dintr-o singură tabletă.

Astfel, aproape 100% din insulina din aceste pastile inovatoare ajunge direct în ficat, potrivit doctorului Alberto Baldelli, cercetător senior în laboratorul doctorului Pratap-Singh.

Suntem în topul țărilor cu decese cauzate de diabet

Decesele cauzate de această afecțiune sunt de două ori mai numeroase în țara noastră, decât în orice alt stat U.E., potrivit informațiilor oferite de Forumul Român de Diabet, prevalența diabetului fiind de 11,6%,

Diabetul zaharat este considerată a șasea cea mai frecventă afecțiune cronică din lume și este caracterizată prin faptul că organismul nu produce îndeajuns de multă insulină, hormonul ce permite glucozei să pătrundă în celule, pentru a fi transformată în energie, notează Click!.

Drept urmare, persoanele care suferă de această boală au nevoie de insulină, în special cei diagnosticați cu diabet de tip 1 au nevoie de injecții regulate cu insulină pentru tot restul vieții, notează NHS.uk.

Așadar, un astfel de tratament revoluționar ce constă într-o pastilă este un veste incredibilă pentru toți cei care suferă de această boală ce duce la complicații grave în timp.

Recent Posts

Schimbare majoră pentru toți pensionarii. Șeful Casei de Pensii a făcut anunțul! „Tot istoricul va fi vizibil”

Schimbare majoră pentru toți pensionarii. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), anunță…

20 de minute ago

Atenție, azi e „Ziua Miracolelor!” Cea mai norocoasă zi din an vine cu bogăție și noroc

Atenție, azi e „Ziua Miracolelor!” Conform astrologiei, sâmbătă, 18 mai 2024, ar putea fi cea…

50 de minute ago

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

12 ore ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

13 ore ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

13 ore ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

14 ore ago

Citeste si: