luni, septembrie 26, 2022

Când nu este bine să-ți speli părul și de ce nu este bine să speli părul în fiecare zi. Iată explicațiile date de către dermatologi, hairstiliști și nu numai.

Pe lângă sfaturile experților, sunt și o sumedenie de superstiții care ne spun când este bine și când nu este bine să ne spălăm pe cap. Interesant este ca cele doua directii se intalnesc intr-un punct comun: acela conform caruia este suficient sa-ti speli parul de doua pe săptămână.

Te-ar mai interesa: Meghan Markle s-a plâns că familia regală NU a plă...

Potrivit credintelor populare,  din bătrâni se spune că nu este bine sa-ti speli parul decat in doua zile din saptamana, si nici atunci oricand, ci doar dimineata.

Astfel, daca te speli lunea pe cap, se zice ca or sa te urasca oamenii sau o sa ramai vaduv/vaduva. Fetele nemaritate risca sa se marite cu barbati in varsta daca isi spală părul lunea.

Daca te speli martea, de asemenea risti sa ramai vaduv/vaduva. Nici miercurea nu e indicat s-a faci, in caz contrar, dupa moarte, capul nu o sa-ti putrezeasca. Joia, in schimb, ai liber la spalat parul. Dar stai! Trebuie să faci asta inainte de rasaritul soarelui.

Te-ar mai interesa: S-a inventat plasturele hi-tech: Cum ne ajută în l...

Când avem „dezlegare” la spălarea părului

Se zice ca fetele nemaritate care respecta aceasta traditie vor avea noroc in dragoste.

Vinerea, din nou, nu e bine sa te speli pe cap, existand credinta ca o sa te urasca lumea, o sa-ti cada parul sau o sa ai dureri de cap.

Sambata este, iarasi, dezlegare la spalatul parului. Mai ales inainte de rasaritul soarelui cand se crede ca Maica Domnului este langa tine. Iar duminica, in zi de sarbatoare, nici sa nu te gandesti sa-ti speli parul daca nu vrei sa faci bube in cap sau sa ai migrene.

Te-ar mai interesa: Corpurile de iluminat joacă un rol important în pr...

Așadar, conform credințelor populare, dezlegare la spălat părul avem doar joia și sâmbăta, dar numai înainte de a răsări soarele.

Ce spun experții

Ei bine, s-ar părea că și specialiștii în podoaba capilară spun că este bine să ne spălăm părul dimineața, nu seara. Motivul nu are nicio legătură cu superstițiile, ci cu faptul că se poate aplatiza până dimineață…

Iar dacă nu-l uscăm bine și mergem la culcare cu părul umed, dimineață vom constata că are aspect de păr îngrășat, adică nespălat. Dar daca nu ai timp pe parcursul zilei sa-ti speli parul si singurul moment din zi cand ai timp s-o faci este seara, usuca-l complet inainte de culcare.

Te-ar mai interesa: Ce se va întâmpla cu școlile în această iarnă: Se ...

Cat despre frecventa cu care este bine sa te speli pe cap, aceiasi specialisti spun ca doua, maximum trei spalari pe saptamana sunt suficiente, notează sfatulpărinților.ro.

Hairstilistii si dermatologii au cazut de acord ca spalarea parului mai des de doua-trei ori pe saptamana face mai mult rau decat bine. Si asta intrucat samponul usuca scalpul.

Prin uscarea scalpului, glandele sebacee vor secreta si mai mult sebum, deci părul se va îngrăsa mult mai repede. De asemenea, pentru a-l menține proaspăt între spălări, este indicat să nu exagerăm cu produsele se styling.

Te-ar mai interesa: Cum sa alegeti un camin de batrani potrivit pentru...

Totodată, ar fi bine să nu trecem mâna prin păr prea mult pentru că se poate îngrășa; și în niciun caz să nu facem asta înainte de a ne fi spălat pe mâini, din motive ce țin de igienă, firește.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private