Categories: Știrile zilei

Veste-şoc! Un important lider de partid s-a stins din viaţă la doar 46 de ani. Cum explică decesul neaşteptat Alexandru Rafila

Politicianul avea 46 de ani și era internat la Institutul Matei Balș din București, acuzând o răceală neobișnuit de agresivă. Acesta s-a simțit mai rău în ultimele săptămâni, însă părea că și-a revenit, potrivit unor surse din anturajul său.

Este vorba de şeful Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, care a participat, la începutul acestei săptămâni, la Paris, la o reuniune a Congresului Puterilor Locale de la Consiliul Europei. Decesul acestuia a fost confirmat de colegi din partid, potrivit Agerpres.

Cum explică decesul neaşteptat Alexandru Rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că a fost vorba de „evoluţia nefavorabilă şi nefericită” din punct de vedere medical a unei afecţiuni respiratorii, ulterior cu complicaţii cardio-vasculare.

„Nu aș vrea să fac foarte multe comentarii, nu cred că este vorba de o controversă cum ați prezentat dvs. Este vorba de evoluţia nefavorabilă şi nefericită din punct de vedere medical a unei afecţiuni respiratorii, o viroză, ulterior cu complicaţii cardio-vasculare.

Nu pot să fac comentarii legate de eventuale comorbidităţi pe care le avea domnul Toma, este şi legiferat ca atare, există o lege a drepturilor pacientului și trebuie să păstrăm confidențialitatea față de starea sa de sănătate, fac parte din datele personale și nu trebuie să facă obiectul dezbaterilor publice”, a explicat Rafila la Antena 3 CNN.

„Cred că cel mai bine este să păstrăm un moment de reculegere pentru dânsul. A fost, într-adevăr, foarte tânăr. Din păcate, patologia infecţioasă, mai ales la pacienţi care au şi comorbidităţi evoluează din păcate imprevizibil şi mai apar şi decese”, a adăugat ministrul.

Transferat de urgenţă la Spitalul Matei Balş din Bucureşti

Cătălin Toma a fost trimis de urgenţă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani la Spitalul Matei Balş din Bucureşti.

Cătălin Toma avea 46 de ani şi fusese ales în urmă cu patru ani în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea. Anterior, a fost primar al comunei Jariştea, dar şi senator în perioada 2016 – 2020. Acesta l-a învins în 2020 pe baronul PSD Marian Oprișan, care timp de 20 de ani a condus Consiliului Județean Vrancea.

Recent Posts

O femeie a murit după ce copilul ei care sunase la salvare nu a fost luat în serios de operatori

O femeie din SUA a murit după ce baiețelul ei, în vârstă de 5 ani,…

11 minute ago

Anunț îngrijorător al meteorologilor. România, afectată de un fenomen meteo neobișnuit

România, afectată de un fenomen meteo neobișnuit. Un val polar a coborât asupra României, manifestându-și…

36 de minute ago

Care e suma maximă cu care poate crește pensia la recalculare

Cu cât poate crește pensia la recalculare? Va fi realizată o recalculare integrală a pensiilor,…

o oră ago

Alertă alimentară! Produs alimentar popular, retras de pe rafturile magazinelor din întreaga țară pentru că are pesticide

Un produs alimentar popular a fost retras de pe rafturile magazinelor care aparțin lanțului Mega…

2 ore ago

Alimentul minune recomandat de dr. Vlad Ciurea pentru femeile de peste 50 de ani. „Nu se acumulează în organism!”

Alimentul minune recomandat de dr. Vlad Ciurea. Neurochirurgul Vlad Ciurea, recunoscut pentru cariera sa excepțională…

2 ore ago

Horoscop 14 mai. Oportunități neașteptate pentru Berbeci. Leii ar trebui să facă un pas în spate

Horoscop 14 mai. Este o zi excelentă pentru Vărsători, care au relații minunate cu toți…

3 ore ago

Citeste si: