Sari la conținut

Veste-şoc! Un important lider de partid s-a stins din viaţă la doar 46 de ani. Cum explică decesul neaşteptat Alexandru Rafila

deces
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
a murit din cauza unuei vitamine

Politicianul avea 46 de ani și era internat la Institutul Matei Balș din București, acuzând o răceală neobișnuit de agresivă. Acesta s-a simțit mai rău în ultimele săptămâni, însă părea că și-a revenit, potrivit unor surse din anturajul său.

Este vorba de şeful Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, care a participat, la începutul acestei săptămâni, la Paris, la o reuniune a Congresului Puterilor Locale de la Consiliul Europei. Decesul acestuia a fost confirmat de colegi din partid, potrivit Agerpres.

Cum explică decesul neaşteptat Alexandru Rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că a fost vorba de „evoluţia nefavorabilă şi nefericită” din punct de vedere medical a unei afecţiuni respiratorii, ulterior cu complicaţii cardio-vasculare.

„Nu aș vrea să fac foarte multe comentarii, nu cred că este vorba de o controversă cum ați prezentat dvs. Este vorba de evoluţia nefavorabilă şi nefericită din punct de vedere medical a unei afecţiuni respiratorii, o viroză, ulterior cu complicaţii cardio-vasculare.

Nu pot să fac comentarii legate de eventuale comorbidităţi pe care le avea domnul Toma, este şi legiferat ca atare, există o lege a drepturilor pacientului și trebuie să păstrăm confidențialitatea față de starea sa de sănătate, fac parte din datele personale și nu trebuie să facă obiectul dezbaterilor publice”, a explicat Rafila la Antena 3 CNN.

„Cred că cel mai bine este să păstrăm un moment de reculegere pentru dânsul. A fost, într-adevăr, foarte tânăr. Din păcate, patologia infecţioasă, mai ales la pacienţi care au şi comorbidităţi evoluează din păcate imprevizibil şi mai apar şi decese”, a adăugat ministrul.

Transferat de urgenţă la Spitalul Matei Balş din Bucureşti

Cătălin Toma a fost trimis de urgenţă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani la Spitalul Matei Balş din Bucureşti.

Cătălin Toma avea 46 de ani şi fusese ales în urmă cu patru ani în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea. Anterior, a fost primar al comunei Jariştea, dar şi senator în perioada 2016 – 2020. Acesta l-a învins în 2020 pe baronul PSD Marian Oprișan, care timp de 20 de ani a condus Consiliului Județean Vrancea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel