Categories: Ştiri sănătate

Vești bune pentru acești români! Se dau BANI de la stat

Din cuprinsul articolului

Vești bune pentru acești români! Începând cu luna aprilie a acestui an vor primi bani, potrivit unei legi care a intrat în vigoare recent.

Persoanele cu dizabilităţi vor putea primi, din acest an, pe lângă tichetele necesare efectuării procedurilor de recuperare, şi ajutoare de la stat, adică bani pentru chirie, transport şi utilităţi -potrivit unei legi care a intrat în vigoare la începutul acestei luni.

Metodologia de acordare, utilizare şi decontare a tichetelor va fi aprobată în cel mult 90 de zile de la aplicarea legii, în timp ce modul de acordare a sumelor de bani, destinate chiriilor sau utilităţilor, ar urma să fie adoptat cel mai târziu pe 8 iulie anul acesta.

Din luna aprilie, persoanele cu dizabilități ar urma să primească anual 12 tichete, dacă au un handicap grav sau 6 tichete, dacă au un handicap accentuat.

BANI pentru persoanele cu handicap

Tichetele vor fi acordate la recomandarea medicului de familie sau a medicului specialist, atât copiilor, cât și persoanelor adulte cu handicap.

Aceste tichete vor putea fi utilizate pentru recuperare, reabilitare sau chinetoterapie, în funcție de diagnostic, iar valoarea tichetelor urmează să fie stabilită și actualizată printr-o hotărâre de Guvern și va fi suportată integral din Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, prin Casa de Asigurări de Sănătate.

De asemenea, persoanele adulte cu dizabilități ar urma să primească și o indemnizație lunară, tot în funcție de gradul de handicap, în vederea administrării unei locuințe.

Aceasta va include plata chiriei pentru locuințele închiriate din mediul privat sau din fondul de locuințe sociale,. De la bugetul de stat sau din fonduri externe nerambursabile s-ar putea acorda și o sumă, oridecâteori situația o impune, pentru prevenirea instituționalizării persoanei adulte. cu dizabilități sau pentru pregătirea transferului dintr-un centru rezidențial în comunitate.

Banii acordați ar urma să acopere costurile de reparații, lucrări de adaptare a locuinței, mutarea bunurilor personale, transportul, contractarea de servicii necesare de tipul celor de igienizare și altele, informează RRA.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

9 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

9 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

10 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

10 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

11 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

11 ore ago

Citeste si: