Categories: Ştiri sănătate

Vești pentru pacienții din spitale. Alexandru Rafila a semnat

Vești bune pentru pacienții din spitale. Valoarea normei de hrană pentru pacienții din spitale de stat s-a dublat. De la 1 iunie, adică de astăzi, pacienții ar trebui să primească hrană de calitate, dar există o problemă.

Vești bune pentru pacienții din spitale. Alexandru Rafila a semnat

Suma alocată este de 22 de lei, dublu faţă de până acum. Legea fusese adoptată încă de acum o lună, dar era nevoie şi de un ordin de ministru, care a fost semnat abia acum.

Alexandru Rafila a semnat ordinul pentru creșterea normei de hrană. Dar pacienții vor mânânca tot cu 11 lei pe zi, deși legea votată de Parlament prevede ca de la 1 iunie  norma de hrană din spitale trebuie să fie de minimum 22 de lei, adică dublă.

Managerii de spitale susțin că mai durează câteva zile până când această normă de hrană va fi majorată, în contextul în care Alexandru Rafila a semnat ordinul de ministru care prevede această majorare, deci norma de hrană va fi dublată cu o întârziere de câteva zile, potrivit Antena 3.

Alocația de hrană pentru bolnavii din spitale va crește

Măsura a fost și un angajament luat în cadrul coaliției de guvernare. Problema este că dublarea a rămas doar pe hârtie pentru că deși legea a fost votată în urmă cu mai bine de o lună. Dar ea nu se putea aplica pentru că trebuiau aprobate și doua ordine: unu de ministru al sănătății prin care stabilește cuantumul de hrană pentru minium 22 de lei/zi și un ordin comun MS-CNAS prin care să stabilească procedura de decontare pentru alocație zilnica de hrană.

Așadar, alocația de hrană pentru bolnavii din spitale va crește în câteva zile. Simultan, în cazul copiilor din centrele de plasament, aceasta va crește de la 16 lei la 22 lei.

Valoarea normei de hrană pentru pacienții din spitale se va dubla . Aceeași valoare va fi acordată și pentru masa copiilor din centrele de plasament. Este o măsură de bun-simț, având în vedere contextul economic, pe care o vom adopta foarte repede în Parlament.

În guvernarea PSD am deschis din nou spitalele pentru pacienții cronici, dar era nevoie și de îmbunătățirea urgentă a hranei pe care oamenii o primesc pe perioada internării. Toate celelalte norme speciale de hrană, cum sunt cele pentru bolnavii care trebuie să urmeze un anumit regim în funcție de boală, se vor dubla în mod corespunzător”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

9 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

10 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

10 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

11 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

11 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică