Categories: Expertul zilei

Vicepremierul Ucrainei arată cu degetul spre NATO. „Sângele civililor nu este doar pe mâinile Rusiei”

Vicepremierul Ucrainei arată cu degetul spre NATO. „Sângele civililor nu este doar pe mâinile Rusiei”

În ciuda faptului că unii analiști au pus sub semnul întrebării cât de rezistentă va fi Ucraina în fața învaziei Ruse, guvernul, economia și sistemele bancare au continuat să funcționeze în condiții de urgență.

„Sistemul nostru financiar este stabil, sectorul bancar funcționează pe baza statului de drept și facem toate plățile sociale necesare, cum ar fi plăți pentru persoanele cu dizabilități, pensii pentru persoanele în vârstă și, bineînțeles, salarii. Suntem cu adevărați fericiți și mândri de oamenii din guvern care s-au descurcat întrun moment de război fără precedent, pe care lumea nu l-a văzut în 75 de ani”, declara în primele zile ale războiului Olga Stefanshinya, portivit Financial Times.

Vicepremierul Ucrainei arată cu degetul spre NATO. „Sângele civililor nu este doar pe mâinile Rusiei”

Recent, viceprim-ministrul Ucrainei, Olga Stefanishyna,a declarat că NATO este parțial responsabilă pentru decesele civililor din țară, din cauza refuzului de a impune o zonă de interdicție aeriană (no-fly zone) deasupra Ucrainei.

„Este inuman să știi că populația civilă și copiii vor fi uciși dacă nu se ia această decizie”, a declarat Olha Stefanishyna pentru World Tonight la BBC Radio 4.

„Sângele acelor civili – inclusiv mama și tatăl a doi copii care s-au născut chiar ieri și astăzi și-au pierdut părinții într-un bombardament – ​​nu este doar pe mâinile Rusiei”.

Reamintim că membrii NATO au refuzat să înființeze o zonă de interdicție aeriană deasupra Ucrainei pe fondul îngrijorărilor că această măsură ar genera escaladarea conflictului, ca urmare a confruntării directe a forțelor occidentale cu cele rusești.

O zonă de interdicție aeriană se referă la orice regiune a spațiului aerian în care s-a stabilit că anumite aeronave nu pot zbura.

Măsura poate fi folosită pentru a proteja zonele și situațiile vulnerabile, cum ar fi reședințele regale sau evenimentele sportive și adunările numeroase.

Într-un context militar, o zonă de interdicție aeriană este concepută pentru a opri accesul unei aeronave în spațiul aerian în care este aplicată interdicția.

Zona de interdicție aeriană poate fi instituită prin mijloace militare. O zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei ar însemna că forțele militare, în special forțele NATO, s-ar angaja să atace aeronavele rusești care ajung în zona vizată de interdicția aeriană.

Recent Posts

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

17 minute ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

47 de minute ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

10 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

11 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

11 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra