vineri, iunie 2, 2023

Vicepremierul Ucrainei arată cu degetul spre NATO. „Sângele civililor nu este doar pe mâinile Rusiei”

În ciuda faptului că unii analiști au pus sub semnul întrebării cât de rezistentă va fi Ucraina în fața învaziei Ruse, guvernul, economia și sistemele bancare au continuat să funcționeze în condiții de urgență.

„Sistemul nostru financiar este stabil, sectorul bancar funcționează pe baza statului de drept și facem toate plățile sociale necesare, cum ar fi plăți pentru persoanele cu dizabilități, pensii pentru persoanele în vârstă și, bineînțeles, salarii. Suntem cu adevărați fericiți și mândri de oamenii din guvern care s-au descurcat întrun moment de război fără precedent, pe care lumea nu l-a văzut în 75 de ani”, declara în primele zile ale războiului Olga Stefanshinya, portivit Financial Times.

Te-ar mai interesa: Eliminarea acidului uric. Alimente și băuturi reco...

MAP for Ukraine will be on NATO summit agenda - Stefanishyna | Rubryka

Vicepremierul Ucrainei arată cu degetul spre NATO. „Sângele civililor nu este doar pe mâinile Rusiei”

Recent, viceprim-ministrul Ucrainei, Olga Stefanishyna,a declarat că NATO este parțial responsabilă pentru decesele civililor din țară, din cauza refuzului de a impune o zonă de interdicție aeriană (no-fly zone) deasupra Ucrainei.

„Este inuman să știi că populația civilă și copiii vor fi uciși dacă nu se ia această decizie”, a declarat Olha Stefanishyna pentru World Tonight la BBC Radio 4.

„Sângele acelor civili – inclusiv mama și tatăl a doi copii care s-au născut chiar ieri și astăzi și-au pierdut părinții într-un bombardament – ​​nu este doar pe mâinile Rusiei”.

Te-ar mai interesa: Iată ce se întâmplă cu corpul tău dacă mănânci piz...

Reamintim că membrii NATO au refuzat să înființeze o zonă de interdicție aeriană deasupra Ucrainei pe fondul îngrijorărilor că această măsură ar genera escaladarea conflictului, ca urmare a confruntării directe a forțelor occidentale cu cele rusești.

O zonă de interdicție aeriană se referă la orice regiune a spațiului aerian în care s-a stabilit că anumite aeronave nu pot zbura.

Te-ar mai interesa: Pacientă cu dureri insuportabile, amenințată de me...

Măsura poate fi folosită pentru a proteja zonele și situațiile vulnerabile, cum ar fi reședințele regale sau evenimentele sportive și adunările numeroase.

Într-un context militar, o zonă de interdicție aeriană este concepută pentru a opri accesul unei aeronave în spațiul aerian în care este aplicată interdicția.

Zona de interdicție aeriană poate fi instituită prin mijloace militare. O zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei ar însemna că forțele militare, în special forțele NATO, s-ar angaja să atace aeronavele rusești care ajung în zona vizată de interdicția aeriană.

Te-ar mai interesa: Igiena menstruală, un lux pentru multe femei din R...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private