Categories: Ştiri sănătate

Viitorul rasei umane în pericol, din cauza poluării? Dr. Shanna Swan: Până în 2045 bărbaţii nu vor mai fi capabili să producă spermatozoizi viabili

Viitorul rasei umane în pericol, din cauza poluării? Dr. Shanna Swan: Până în 2045 bărbaţii nu vor mai fi capabili să producă spermatozoizi viabili

Oamenii de știință americani au ajuns la concluzia viitorul omenirii este în pericol, în urma unor serii de studii privind efectele poluării asupra organelor genitale masculine şi asupra sistemului endocrin, cu impact asupra fertilităţii.

Viitorul rasei umane în pericol, din cauza poluării? Până în 2045 bărbaţii nu vor mai fi capabili să producă spermatozoizi viabili

Shanna Swan, cercetător în domeniul medicinei de mediu şi sănătate publică, la Spitalul Mount Sinai din New York, a scris în cartea sa, Count Down, că umanitatea se confruntă cu o „criză existențială” a ratei de fertilitate cauzată de ftalați, o substanță chimică utilizată la fabricarea maselor plastice.

Dr. Shanna Swan a descoperit că ftalații, substanțe chimice prezente în plastic, determină nașterea unor copii cu organe genitale malformate. Ftalații afectează sistemul endocrin producător de hormoni.

Aceasta a descoperit că bebeluşii umani expuşi în uter la ftalaţi aveau o distanţă anogenitală scurtată, o malformaţie corelată cu un penis mai mic.

Substanţa chimică de uz industrial se găseşte în jucării şi ajunge şi în hrană prin intermediul ambalajelor şi recipientelor. Ftalaţii mimează estrogenul, perturbând producţia naturală de hormoni din organismul uman, ceea ce afectează dezvoltarea sexuală pe termen lung.

Astfel, un studiu publicat în 2017 a constatat că nivelul spermatozoizilor în rândul bărbaților din țările occidentale a scăzut cu peste 50% în ultimele patru decenii după examinarea a 185 de studii care au implicat aproape 45.000 de bărbați sănătoși.

Penisurile se micșorează și organele genitale se deformează din cauza contaminării

Potrivit Sky News , Dr. Swan examinează „modul în care lumea noastră modernă amenință numărul de spermatozoizi, afectând reproducerea și punând în pericol viitorul rasei umane”.

Penisurile se micșorează și organele genitale se deformează din cauza contaminării. Cercetătoarea e de părere că aceste descreşteri ale fertilităţii înseamnă că până în 2045 bărbaţii nu vor mai fi capabili să producă spermatozoizi viabili.

Cercetările doctorului Swan au început prin examinarea sindromului ftalatului, observat la șobolani. S-a constatat că atunci când fetușii au fost expuși substanței chimice, este posibil să se nască cu organe genitale micșorate.

Recent Posts

Pensia privată: Informatii ulile despre banii românilor de la bătrânețe

Sistemul de pensii private din România a fost introdus în 2008, odată cu crearea Pilonului…

16 minute ago

Sfârșitul lumii este aproape: O clarvăzătoare a dezvăluit data exactă a Apocalipsei și detalii terifiante despre ” Antihrist”

Mhoni Vidente a generat agitație pe rețelele de socializare cu ultima sa predicție despre sfârșitul…

46 de minute ago

Oamenii de știință: acest obicei din copilărie crește riscul de demență

Un obicei din copilărie este asociat cu un risc crescut de a dezvolta demență mai…

o oră ago

Băutura cu calciu, magneziu și potasiu care ajută la ameliorarea „tuturor durerilor” din organism

Un raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a arătat că o alimentație sănătoasă și…

2 ore ago

Previziunea lui Carmen Harra pentru Florin Piersic: El este codificat cu cifra 11

Carmen Harra și-a exprimat în mod public sprijinul pentru Florin Piersic. Deși marele actor este…

2 ore ago

Citeste si: