miercuri, decembrie 7, 2022

Viitorul rasei umane în pericol, din cauza poluării? Dr. Shanna Swan: Până în 2045 bărbaţii nu vor mai fi capabili să producă spermatozoizi viabili

Oamenii de știință americani au ajuns la concluzia viitorul omenirii este în pericol, în urma unor serii de studii privind efectele poluării asupra organelor genitale masculine şi asupra sistemului endocrin, cu impact asupra fertilităţii.

Te-ar mai interesa: Ai mereu mâinile și picioarele reci? Uite ce boli ...

Viitorul rasei umane în pericol, din cauza poluării? Până în 2045 bărbaţii nu vor mai fi capabili să producă spermatozoizi viabili

Shanna Swan, cercetător în domeniul medicinei de mediu şi sănătate publică, la Spitalul Mount Sinai din New York, a scris în cartea sa, Count Down, că umanitatea se confruntă cu o „criză existențială” a ratei de fertilitate cauzată de ftalați, o substanță chimică utilizată la fabricarea maselor plastice.

Dr. Shanna Swan a descoperit că ftalații, substanțe chimice prezente în plastic, determină nașterea unor copii cu organe genitale malformate. Ftalații afectează sistemul endocrin producător de hormoni.

Aceasta a descoperit că bebeluşii umani expuşi în uter la ftalaţi aveau o distanţă anogenitală scurtată, o malformaţie corelată cu un penis mai mic.

Te-ar mai interesa: Rugăciune pentru sănătate către Sfânta Filofteia. ...

Substanţa chimică de uz industrial se găseşte în jucării şi ajunge şi în hrană prin intermediul ambalajelor şi recipientelor. Ftalaţii mimează estrogenul, perturbând producţia naturală de hormoni din organismul uman, ceea ce afectează dezvoltarea sexuală pe termen lung.

Astfel, un studiu publicat în 2017 a constatat că nivelul spermatozoizilor în rândul bărbaților din țările occidentale a scăzut cu peste 50% în ultimele patru decenii după examinarea a 185 de studii care au implicat aproape 45.000 de bărbați sănătoși.

Te-ar mai interesa: Câți bani a primit despăgubiri o femeie din Iași c...

Penisurile se micșorează și organele genitale se deformează din cauza contaminării

Potrivit Sky News , Dr. Swan examinează „modul în care lumea noastră modernă amenință numărul de spermatozoizi, afectând reproducerea și punând în pericol viitorul rasei umane”.

Penisurile se micșorează și organele genitale se deformează din cauza contaminării. Cercetătoarea e de părere că aceste descreşteri ale fertilităţii înseamnă că până în 2045 bărbaţii nu vor mai fi capabili să producă spermatozoizi viabili.

Te-ar mai interesa: Cipuri implantate în creier. Elon Musk începe test...

Cercetările doctorului Swan au început prin examinarea sindromului ftalatului, observat la șobolani. S-a constatat că atunci când fetușii au fost expuși substanței chimice, este posibil să se nască cu organe genitale micșorate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private