Doctor: Acest virus poate declanșa diabetul de tip 2

Una dintre cauzele diabetului de tip 2 este unul dintre cele mai comune virusuri. Cu toate acestea, boala este adesea cauzată de obezitate din cauza alimentației proaste și a lipsei de activitate fizică.

Un nou studiu sugerează că ar putea exista un alt motiv, mai puțin evident, pentru dezvoltarea diabetului. În timpul studiului, participanții au fost testați pentru opt forme de virus herpes, inclusiv cele care provoacă herpes, herpes genital, varicela și herpes zoster, precum și virusul Epstein-Barr și citomegalovirusul asimptomatic (CMV).

Virusul care poate debloca diabetul

„S-a constatat că cei care au fost testați pozitiv pentru forma HSV2 a herpesului au avut cu 59% mai multe șanse de a dezvolta diabet sau prediabet decât cei care nu au prezentat semne de infecție. Cei care au fost infectați cu citomegalovirus au mai multe șanse de a dezvolta boala. sau prediabet. Riscul lor este cu 33% mai mare”, a comentat medicul endocrinolog Antonina Gureeva.

Sursa foto: iStock

Mulți oameni nu știu că sunt infectați cu unul sau mai multe tipuri de virus herpes, dar este extrem de frecvent. Deși studiul a constatat că incidența prediabetului s-a datorat în principal vârstei, indicelui de masă corporală (IMC), colesterolului și glucozei a jeun, atât HSV2, cât și CMV au crescut riscul.

„Aceste rezultate evidențiază legătura dintre viruși și (pre)diabet și necesitatea unor cercetări suplimentare pentru a evalua strategiile de prevenire virală pentru sănătatea publică, inclusiv dezvoltarea de vaccinuri eficiente împotriva virusurilor herpetice”, spune expertul.

Acest studiu sugerează că în viitor ar putea fi posibilă vaccinarea împotriva diabetului prin vaccinarea împotriva formelor de virus herpes.

Cea mai bună modalitate de a reduce riscul de apariție a bolii este să mănânci o dietă sănătoasă și echilibrată și să te ții de activitate fizică regulată.

Printre cele mai frecvente simptome ale bolii se numără:

  • Urinări frecvente – când insulina nu este secretată corespunzător sau celulele sanguine îi rezistă, zahărul din sânge nu poate fi folosit în celule Sete excesivă – atunci când hormonii insulinei nu funcționează, activitatea de utilizare a zahărului din sânge determină nevoia de apă.
  • Pierderea bruscă în greutate – motivul pentru aceasta este urinarea frecventă.
  • Foame puternică – descompunerea masei musculare, urinarea frecventă și eliberarea de cetone duce la o senzație de foame.
  • După o pierdere bruscă de greutate și energie, organismul va dori să restabilească pierderile. Zaharul satisface nevoile energetice, dar asta nu se poate intampla daca nu poate intra in celule.

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

5 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

6 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

6 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

7 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

7 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

8 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra