Sari la conținut

Ce trebuie să mănânci pentru a combate infecțiile bacteriene și virale: Este ieftin și sănătos

infecții
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
cum poti combate infectiile

Ce trebuie să introduci în alimentația ta pentru a combate infecțiile bacteriene și virale. Este ieftin și sănătos și poate ajuta în combaterea mai multor afecțiuni.

Strugurii există de milioane de ani și sunt slăviți de oameni de secole, mai ales pentru că au puteri nutriționale.

Strugurii sunt plini de antioxidanți care îi fac folositori în protejarea și menținerea unui sistem imunitar puternic, a oaselor, a rinichilor și a funcției inimii, precum și pentru a susține o minte și o vedere ascuțită. Vrei să afli mai multe? Iată ce  beneficii incredibile au strugurii pentru sănătate.

beneficii pentru sanatatea ochilor
Sursa foto: arhivă Doctorul Zilei

Ppot îmbunătăți sănătatea ochilor

Multe dintre beneficiile strugurilor provin din faptul că conțin antioxidanți. Când vine vorba de sănătatea ochilor, aceasta nu este diferită! Strugurii conțin luteină și zeaxantină care ajută la protejarea ochilor de deteriorarea luminii albastre. De asemenea, conțin resveratrol, despre care studiile arată că ar putea proteja împotriva glaucomului, a cataractei și a bolilor oculare diabetice.

Pentru a susține această afirmație, un studiu publicat în Journal of Nutrition a examinat șoarecii care au fost hrăniți cu o dietă suplimentată cu struguri și cei care nu au fost hrăniți. Rezultatele au arătat că șoarecii care au mâncat struguri au avut „mai puține semne de deteriorare a retinei și au avut o funcție mai bună a retinei în comparație cu șoarecii care nu au fost hrăniți cu fructe”. Un alt studiu pe eprubetă a constatat că resveratrolul ar putea „proteja celulele retinei din ochiul uman de lumina ultravioletă A”, scrie Healthline. Acest lucru ar putea însemna că consumul de struguri ar putea ajuta la reducerea riscului unei persoane de a dezvolta degenerescență maculară legată de vârstă.

Tensiune de sange scazuta

Există multe motive pentru care ar trebui să mâncăm struguri. Unul dintre cele mai mari este că sunt grozavi pentru sănătatea inimii. Motivul pentru care sunt atât de bune pentru inima noastră este că sunt capabile să scadă tensiunea arterială.

Healthline subliniază că strugurii au un conținut ridicat de potasiu, care ajută la menținerea tensiunii arteriale. Mulți oameni care suferă de hipertensiune arterială sau sunt expuși riscului de boli de inimă și accident vascular cerebral au, de asemenea, un nivel scăzut de potasiu. Pentru a culege aceste beneficii de la struguri, este nevoie doar de o cantitate mică. De exemplu, 1 cană de struguri conține 288 mg de potasiu, care adaugă până la 6% din cantitatea zilnică recomandată.

Sursa citată citează un studiu care a examinat 12.267 de participanți și a constatat că cei care „au consumat niveluri mai mari de potasiu în comparație cu sodiu au fost mai puțin probabil să moară din cauza bolilor de inimă decât cei care au consumat mai puțin potasiu”.

Strugurii reduc colesterolul
Compușii sănătoși din struguri le oferă capacitatea de a „proteja împotriva nivelurilor ridicate de colesterol prin scăderea absorbției de colesterol”, scrie aceeași sursă. Sursa citează un studiu care a examinat 69 de persoane cu colesterol ridicat.

Participanții au mâncat 3 căni de struguri roșii în fiecare zi timp de 8 săptămâni și, în cele din urmă, s-a dovedit că și-au scăzut colesterolul „rău” LDL.

Este important să rețineți că strugurii albi nu au avut același efect, așa că asigurați-vă că alegeți strugurii roșii atunci când căutați acest beneficiu special pentru sănătate.

Poate proteja împotriva cancerului
Strugurii sunt capabili să ne protejeze împotriva cancerului. Sunt bogați în antioxidanți și nutrienți care previn inflamația și, în schimb, reduc stresul oxidativ și inflamația cronică.

Un alt lucru care face strugurii atât de grozavi este conținutul lor de fibre. Fibrele sunt necesare pentru un sistem digestiv sănătos, mai ales când vine vorba de colon.

Multe dintre proprietățile de combatere a cancerului din struguri sunt localizate în piele. Cercetările privind extractul de piele de struguri au găsit „rezultate chimioterapeutice pozitive împotriva cancerului de sân ”, iar stafidele „[au] fost remarcate pentru efectul [lor] asupra celulelor canceroase de colon umane și asupra celulelor canceroase pancreatice, având efecte antioxidante și antiinflamatorii.”

Reduc nivelul zahărului din sânge și previn diabetul

Un studiu de 16 săptămâni care a analizat 38 de bărbați a constatat că cei care au mâncat 20 de grame de extract de struguri în fiecare zi au un nivel mai scăzut de zahăr din sânge decât cei care nu au mâncat!

De asemenea, după cum știm până acum, strugurii sunt bogați în resveratrol, care crește sensibilitatea organismului la reglarea glucozei . Acest lucru ar putea „îmbunătăți capacitatea organismului de a folosi glucoza și, prin urmare, scădea nivelul zahărului din sânge”. Când vine vorba de diabet, gestionarea nivelului de zahăr din sânge este extrem de importantă.

Combate infectiile bacteriene si virale
Există o mulțime de alimente care funcționează pentru a ne întări sistemul imunitar, iar strugurii sunt unul dintre ele! Strugurii conțin compuși care ajută la lupta împotriva bacteriilor dăunătoare și a infecțiilor virale, spune Healthline.

Un studiu din 2011 pe eprubetă a constatat că extractul de piele de struguri poate proteja împotriva gripei și un alt studiu publicat în Journal of Experimental & Clinical Cancer Research că „compușii din struguri au oprit răspândirea virusului herpes, varicela și infecțiile cu drojdie în studiile pe eprubetă. ”, scrie Healthline . Resveratrolul, în special, poate ajuta la protejarea împotriva bolilor transmise prin alimente precum E. Coli.

Bun pentru inimă
Inima este cel mai important organ al nostru , motiv pentru care trebuie să facem tot ce putem pentru a avea grijă de ea. Cel mai bun mod de a ne proteja inima de bolile cronice este să ne mâncăm sănătos și să rămânem activi. Există o mulțime de alimente sănătoase care au beneficii consistente pentru sănătate, iar strugurii sunt unul dintre ele! Am vorbit deja despre modul în care strugurii luptă împotriva inflamației cronice și a stresului oxidativ, tocmai de aceea sunt atât de grozavi pentru inima noastră.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel