Vitamina care ajută la stabilizarea tensiunii arteriale ridicate în mod natural

Hipertensiunea arterială apare atunci când sângele circulă prin artere la presiuni mai mari decât în mod normal. Potrivit National Heart Lung, tensiunea arterială este formată din două cifre: presiunea sistolică și presiunea diastolică.

Pe de o parte, presiunea sistolică este presiunea atunci când ventriculii pompează sângele din inimă, iar presiunea diastolică este presiunea dintre bătăi, atunci când inima se umple de sânge.

În general, majoritatea adulților au o tensiune arterială normală de mai puțin de 120 peste 80 de milimetri de mercur (mm Hg), ceea ce se scrie ca fiind presiunea sistolică peste presiunea diastolică: 120/80 mm Hg. Tensiunea arterială este considerată ridicată atunci când există în mod constant citiri ale tensiunii sistolice de 130 mm Hg sau mai mult sau citiri ale tensiunii diastolice de 80 mm Hg sau mai mult.

Astfel, este esențial să se regleze nivelul tensiunii arteriale din sânge pentru a atenua problemele cardiovasculare, cum ar fi accidentele vasculare cerebrale, atacurile de cord și altele. O modalitate de a regla acest lucru este prin intermediul vitaminelor, care sunt un grup de substanțe necesare pentru funcționarea celulară normală, pentru creștere și dezvoltare.

În special, acidul ascorbic, cunoscut și sub numele de vitamina C, este un nutrient esențial pentru organism și i se atribuie multiple beneficii pentru sănătate, inclusiv scăderea tensiunii arteriale. De fapt, Fundația Inimii raportează că un grup de cercetători a dorit să verifice dacă există sau nu o relație directă între consumul acestui nutrient și creșterea tensiunii arteriale.

Studiul, realizat de cercetătorii de la Universitatea Johns Hopkins (SUA) și publicat în American Journal of Clinical Nutrition, susține că doze mari din acest nutrient pot reduce moderat tensiunea arterială.

Sursa foto: arhiva doctorulzilei

Vitamina care ajută la stabilizarea tensiunii arteriale ridicate

Autorii studiului au declarat că, după ce au revizuit și analizat 29 de studii clinice randomizate și controlate publicate anterior, care conțineau informații despre valorile tensiunii arteriale sistolice și diastolice și care comparau aportul de vitamina C cu un placebo, au constatat că administrarea a 500 de miligrame de vitamina C pe zi, adică de aproximativ cinci ori necesarul zilnic recomandat, a redus tensiunea arterială cu 3,84 milimetri de mercur pe termen scurt.

În plus, s-a stabilit că la persoanele diagnosticate cu tensiune arterială ridicată, scăderea a fost de aproape 5 milimetri de mercur odată cu consumul acestei vitamine. „Acest lucru se poate datora faptului că vitamina C poate acționa ca un diuretic, determinând rinichii să elimine mai mult sodiu și apă din organism și ajutând la relaxarea pereților vaselor de sânge, ceea ce, la rândul său, reduce tensiunea arterială”, precizează organizația.

Recent Posts

Ce NU ai voie să faci de Sfinții Constantin și Elena. Se spune că vei fi urmărit de necazuri tot anul

Pe 21 mai, românii sărbătoresc o zi mare: Sfinții Constantin și Elena. Conform spuselor populare,…

21 de minute ago

Medic: Mănâncă aceste 5 alimente și nu te vei plânge niciodată de memoria ta

Medic: Mănâncă aceste 5 alimente și nu te vei plânge niciodată de memoria ta Funcționarea…

51 de minute ago

Ce poate cauza mâncărimea și iritația în zona intimă la femei. Semne de alarmă adesea ignorate

Ce poate cauza mâncărimea și iritația în zona intimă la femei. Semne de alarmă adesea…

o oră ago

Remedii încercate pentru combaterea retenția de apă

Remedii încercate pentru retenția de apă. Retenția de apa sau edemul apare atunci poate fi…

2 ore ago

Descoperire fără precedent: Dovezi găsite în zidurile Ierusalimului care rescriu istoria biblică

În urma unei munci intense pe teren efectuate de Autoritatea Israeliană pentru Antichități, cercetătorii au…

2 ore ago

Mormântul legat cu lanțuri din Cimitirul Bellu: „Trupul era păstrat într-o casetă din cristal”

Fără îndoială, cel mai misterios cavou din cimitirul Bellu este cel pe care vizitatorii îl…

3 ore ago

Citeste si: