Vitamine care regenerează creierul. Sunt esențiale pentru menținerea bunăstării mentale

Creierul este o mașinărie complexă care îndeplinește multe funcții, din acest motiv este esențial să-l menținem sănătos cu alimente și vitamine care ajută la dezvoltarea acestuia și la îmbunătățirea activității sale.

Acest organ este foarte special, deoarece ocupă aproximativ 2% din greutatea totală a corpului, dar necesită 20% din energie pentru a îndeplini toate funcțiile pe care este capabil să le îndeplinească. Pentru a o stimula, aportul de vitamine și minerale este important.

Printre vitaminele care oferă beneficii creierului se numără cele ale complexului B, care sunt importante pentru a extrage întregul potențial al creierului. Acești nutrienți îmbunătățesc, de asemenea, atenția, energia și acuitatea mentală.

Vitamine care regenerează creierul

Vitaminele B1 și B12 ajută sistemul nervos să funcționeze corect, iar vitamina B6 este responsabilă pentru reducerea oboselii, așa cum explică site-ul OneHOWTO. Acești nutrienți sunt esențiali pentru menținerea bunăstării mentale și fizice adecvate.

Este important să înțelegem că homocisteina joacă un rol proeminent în metabolism, deoarece se găsește în sânge; atunci când nivelurile sunt excesiv de ridicate, devine toxic, dăunând vaselor de sânge din creier.

Potrivit sursei, „nivelurile crescute de homocisteină pot duce la leziuni ale creierului și la afectarea memoriei și a performanței cognitive”. În această situație, vitaminele B6, B9 și B12 sunt esențiale pentru metabolizarea homocisteinei și reducerea concentrației acesteia în sânge, proces care ajută la prevenirea leziunilor cerebrale pe termen lung.

Vitamina B se găsește în alimente precum peștele, leguminoasele, carnea, produsele lactate, ouăle și legumele cu frunze verzi, iar experții recomandă consumul acestora pentru a evita deficiențele acestui nutrient.

Clinica Mayo asigură că vitamina B-12 și alte vitamine B contribuie la producerea de substanțe chimice în creier „care afectează starea de spirit și alte funcții ale creierului”. Experții avertizează că nivelurile scăzute de vitamina B-12, B-6 și acid folic pot fi legate de o afecțiune precum depresia.

Vitamina C

Vitamina C este foarte populară pentru tratarea și prevenirea răcelilor, dar are și beneficii pentru sănătatea și îngrijirea creierului. Un studiu publicat în jurnalul medical European Journal Nutrition a constatat că lipsa vitaminei C este legată de un nivel scăzut de vitalitate mentală.

Studiul menționat anterior nu este primul care analizează relația dintre vitamina C sau acidul ascorbic cu sănătatea creierului. O revizuire care a fost publicată în jurnalul medical BMC Psychiatry a amintit de secole de asocierea dintre deficitul de vitamina C și efectele psihiatrice adverse.

Cercetările au determinat că deficiența de vitamina C este asociată cu o stare de spirit mai scăzută și efecte cognitive. Experții au mai avertizat „că nivelurile sanguine ale vitaminei C asociate cu depresia și tulburările cognitive sunt mai mari decât cele implicate în manifestările clinice ale scorbutului”, după cum informează Hola.

De asemenea, pe lista nutrienților care promovează sănătatea creierului se află și vitamina E, care ajută la protejarea celulelor de stresul oxidativ.

Este un antioxidant puternic, prin urmare, este esențial pentru creier, deoarece este foarte sensibil la atacul radicalilor liberi.

Vitamina E servește și la îmbunătățirea memoriei și a funcțiilor cognitive, beneficiu esențial la vârstnici; Se găsește în fructele uscate, semințele de floarea soarelui, kiwi și spanac.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

2 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

3 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

3 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

4 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

4 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

5 ore ago

Citeste si: