Categories: Ştiri sănătate

Vlad Ciurea: aceasta ora la care trebuie să luăm cele mai importante decizii! La această oră suntem cei mai inteligenți – creierul funcționează la capacitate maximă

Marele profesor neurolog dezvăluie un secret extrem de interesaant despre „bijuteria” organismului uman: intervalul de ore în care acesta este la capacitate maximă, când este cel mai inteligent.

„Nu se poate medicină, nu se poate neurochirurgie fără tehnologie. Oricât ai fi de îndemânatic pe mâna dreaptă, trebuie să îţi foloseşti şi mâna stângă, or tehnologia vine pe mâna stângă, iar tu cu mâna dreaptă duci tehnologia spre această bijuterie umană care este creierul.

Este pas de pas, exact ca într-o căsătorie, suntem mână în mână. Ai făcut un pas înainte în neurochirurgie pe îndemânare, trebuie să faci un pas înainte şi pe tehnologie.

Un neurochirurg care nu se adaptează, care adoptă o atitudine de ”nu cunosc, nu vreau”, este un neurochirurg depăşit. Noi, când spunem neurochirurgie, înseamnă minim invaziv, înseamnă micro-neurochirurgie, deci înseamnă tehnologie”, a declarat profesor doctor Vlad Ciurea, profesor emerit al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” şi membru de Onoare al Academiei Române, potrivit agerpres.ro.

Prof. dr. Vlad Ciurea: „Nivelul tehnologiei în neurochirurgie a izbucnit ca Vezuviul, toată lumea știe”

alimente bune pentru creier

„Nivelul tehnologiei în neurochirurgie a izbucnit ca Vezuviul, toată lumea ştie, toată lumea vrea, toată lumea poate şi sunt spitale în care tehnologia s-a dezvoltat, şi clinic, în mod deosebit, şi merg înainte.

Este exact ca un drog, care ne place, ne place, ne place şi ne acoperă întreg creierul, şi din profunzime, iar noaptea ne gândim la tehnologie. Tehnologia şi actul medical se îmbină, nu aş spune 50 – 50%, dar nu poţi să realizezi fără tehnologie.

Am fost în cel mai mare centru universitar de tehnologie şi neurochirurgie din INI (International Neuroscience Institut) din Hanovra şi constatam că pentru a aborda anumite zone, întâi o faci tehnologic, pe fantomă, după care te duci la om şi faci structurile umane. Deci întâi era tehnologia şi apoi abordul uman manual.

Însă fiinţa umană este una singură, fiinţa umană se compune şi din structuri anatomice vasculare, dar şi din structuri psihice pe care noi nu putem să le ştim decât dacă noi, care suntem şi oameni, înţelegem pacientul şi aprofundăm tehnologia şi cu restul de minte, creier, simţuri, gânduri ale pacientului”, a arătat profesorul Ciurea, care este şi fondatorul Centrului de Excelenţă în Neurochirurgie.

Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Nu lucrați noaptea, pentru că forțăm creierul”

Renumitul profesor mai spune că există un interval orar în care e indicat să luăm decizii, aceasta fiind perioada în care inteligența umană atinge vârful.

Inteligența umană este maximă între orele 10:00 – 12:00. După-amiază, un vârf formidabil între orele 16:00 – 18:00.

Acei domni care se află în Grecia sau Spania și fac siesta cred că au citit aceste lucruri. Se odihnesc. Nu lucrați noaptea, pentru că forțăm creierul să lucreze”, a explicat prof. univ. dr. Vlad Ciurea, potrivit csid.ro.

Explicația este aceea că, spre seară, activitatea creierului este în scădere, motiv pentru care nici nu este bine să ne forțăm creierul să lucreze noaptea.

”Trebuie să ne odihnim. Spre seară, activitatea cerebrală scade. Scad toate funcțiile, atenția, memoria.

Este bine să luăm decizii dimineața, nu noaptea. Cel mai bun somn este între 22:00 – 00:00. Creierul trebuie să se odihnească”, a spus medicul.

 

Recent Posts

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

19 minute ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

49 de minute ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

o oră ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

2 ore ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

2 ore ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică